26-01-09

Madame Moeial

balVrijdagavond, mijn prins en ik schreiden de balzaal binnen.
Alle ogen zijn op ons gericht. Ik lach, maak een nederige buiging en begroet de aanwezigen.
Prince Charming en ik openen de dansvloer met een Weense Wals. Het lijkt alsof ik zweef, mijn kleed zwiert sierlijk achter me aan.
Zijn sterke armen houden me stevig vast, zijn kloeke lichaam dicht tegen het mijne. Al draaiend kust hij me in mijn nek.
Ooooooooooh, hoor ik de vrouwelijke omstaanders jaloers zuchten.
 
Back tot reality. Vrijdagavond, Prince Charming (PC) en ik, al zeg ik het zelf, we zagen er beide lekker uit.  De complimenten van vroegere vrienden deden goed. De knuffels van Bitch en Witch en de woorden "Ik ben zo gelukkig voor u, 't ziet er nen lieve uit." deden me meer dan goed. Ik was in mijn nopjes.
 
Even later komen ze binnen, mijn teergeliefde ex en zijn PPB. Mijn prins herkent haar direct. "Ze heeft echt wel nen pingpongbalkop" lacht hij. Ik glunder.
X en PPB doen hun ronde en slaan toevallig de hoek waar wij staan over. Geeuw. Zelfs ik zou de beleefdheid gehad hebben dag te zeggen.
Later op de avond, als PPB hem even heeft losgelaten, komt X toch dag zeggen. Onwennig vraagt hij hoe het met Vedette is. Ik herinnerde hem eraan dat hij haar diezelfde dag nog van school gaan halen is. Hij stond met zijn mond vol tanden, wist niet wat zeggen. Eens te meer werd duidelijk dat we elkaar niets meer te zeggen hebben.
 
De rest van de avond zever ik met mijn vriendinnen, dansen we foute pasjes, drinken teveel Vedette en flirt ik met mijn prins. PPB en ik doen alsof de andere lucht is, geen woord, geen blik, geen knik. Ook al staan we op enkele meters van elkaar. Lucht. Ik besef dat het belachelijk is maar de hoeveelheid alcohol in mijn lijf weerhoudt me om dat erg te vinden. Tot ik even naar het toilet ga en mijn prins alleen achterblijft. PPB maakt snel van deze kans gebruik, stapt naar hem toe en vraagt "Ben jij BF?" "Nee" zegt mijn prins cool. Ze druipt af.
 
BF is mijn beste maat, mijn Vedette kent hem ook, vooral omdat ze vaak cadeautjes van hem krijgt en dat waarschijnlijk enthousiast verteld heeft als ze bij haar papa was. Zeker als Madame Moeial haar het snot uit de neus haalt.
Gelukkig is PC niet snel jaloers en hebben we er hartelijk mee gelachen.

Sommige mensen hebben nu éénmaal zelf zo'n saai leven dat ze zich moeten moeien met dat van een ander. Geeuw.
En zij leefde nog lang en nukkig ...

12:29 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (5) | Tags: feestje, ex, prins, moeial |  Facebook |

09-09-08

Pijpen

Samson & GertGisterenavond, X aan de lijn. Ik geef een verslag over het oudercontact dat ik net bijwoonde en vraag of hij (met andere woorden zijn wederhelft) voor turnpantoffels voor ons Vedette kan zorgen. PPB is al enkele weken gestopt met werken, ze is 7 maand zwanger en heeft dikke voeten. Of zoals Vedette zei "haar enkels zijn gaan lopen en nu kan ze geen schoenen meer verkopen".
PPB heeft dus veel tijd. Tijd om met mijn Vedette te doen wat ik zelf graag zou doen indien ik thuis zat. Zoals haar op 1 september van school halen zodat ze mijn Vedette haar enthousiasme in primeur heeft en ik 's avonds te horen krijg: "Maar Mama, ik heb dat al drie keer moeten vertellen."

Ik zal er nooit aan wennen, een andere vrouw die moeder speelt over mijn kind.

Maar soit, laat ik maar blij zijn dat PPB goed is voor Vedette en er niet teveel bij stilstaan (zegt dat engeltje op mijn schouder me terwijl het het duiveltje grijnzend met een tafeltennispallet staat te zwaaien).
Turnpantoffels, daar ging het gesprek met X dus over. Ik hoor hem zuchten als ik vraag of zij ervoor kunnen zorgen. Vedette heeft woensdag turnen en gezien ik het druk heb wou ik deze ongelooflijk moeilijke taak doorschuiven. Kwestie dat ze ook eens iets mogen doen.

Maar enkele zuchten en zinnen later kwam de kat op de koord (spijtig genoeg niet mijn ondertussen 2 maand spoorloos verdwenen kater Ypsi). Vedette is vorige week voor de eerste keer gaan turnen. Maar volgens X zou Vedette liever gaan dansen. Vijf dorpen verder in plaats van om de hoek waar het turnen doorgaat.
"Hoe heb je het haar gevraagd?" repliceerde ik.
"Wat zou je liefst doen, naar de saaie turnles gaan of dansjes van K3 leren?"
"Op die manier? Verbazingwekkend dat ze dan voor dansen kiest” zei ik lichtelijk sarcastisch.
X mompelde. Op de achtergrond hoorde ik PPB fluisteren. Zij volgde van kleins af aan dans en stond als prille tiener een paar keer met haar armen te zwaaien op een podium achter een nephond en zijn immer jonge baasje die dringend een nieuwe deurbel moet kopen.

PPB wil van mijn Vedette een danseresje maken.
Ik niet. Ik dans niet. Niet naar haar pijpen.

22:30 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (11) | Tags: ex, turnen, trut, pijpen dansen, pingpongbal |  Facebook |

15-05-07

Woede, razernij, histerie

Woede, razernij, histerie. Nog maar de tweede keer in mijn leven dat het bovenkwam. Indertijd toen X zei dat hij niet kon kiezen tussen zijn vriendschap met haar en ons huwelijk. En nu, vanavond.

Ik tril nog na.

 

Ik ging vedette bij hem thuis ophalen. Normaal blijf ik in de gang staan omdat ik geen zin heb om PPB te zien. Maar nu riep ons vedette me naar boven, waar zij dus ook stond. “Dag Elle” zegt ze. “Dag” zeg ik, niet enthousiast, zonder haar aan te kijken.  “Tegen de goesting precies? Teveel om dag te zeggen? Ik woon hier ook wel” roept ze terwijl ze met de deur smijt. Eigenlijk was ik zo met mijn vedette bezig dat ik niet doorhad dat ze het tegen mij had, ik dacht dat ze tegen vedette riep omdat die ook geen dag wou zeggen (hihi). Dus even later stuur ik een berichtje naar X. “Was dat tegen mij of tegen vedette dat PPB brulde?”.

“Tegen jou omdat ze een beetje beleefdheid verwachtte”.

‘Beleefdheid?’ gil ik in mezelf.
Ik sms-te: “Ten eerste ik heb dag gezegd en ten tweede is iemands vent inpikken dan ook een vorm van beleefdheid? 99% van de vrouwen in mijn situatie zouden haar ogen hebben opengekrabd maar ik ben altijd braaf en beleefd geweest, wat verwacht ge nog meer?”

Telefoon. Ik verwacht X aan de lijn te hebben maar PPB haar stem klinkt.

Ik barst. Ik scheld. Ik ween. Ik gil. Anderhalf jaar woede en verdriet. Altijd gezwegen. Boem.

Niet slim wat ik allemaal zei maar haar repliek deed me nog meer koken “Maar Elle, ben jij nu nog niet verder, ik dacht dat je toch al wat meer je draai had gevonden? Je moet er met iemand over praten. Zo kom je er niet.”

Dat denigrerende, alsof madam therapeute is, had ze voor mij gestaan ik zou een pingpongbal door haar stroot geramd hebben. Haar psychologisch gebabbel waarmee ze iedereen inpakt, grrrrrrrrrrrr. Na nog veel gegil en gescheld heb ik afgesmeten.

 

Even later stuurde ik een sms-je naar X: Antwoord GIJ nu eens. Vind jij het abnormaal dat ik niet vriendelijk doe gezien wat er gebeurd is, stel u in mijn plaats. Gij zou erop geklopt hebben (wat hij ook toegaf). Dus hebt dat respect en ziet dat PPB nooit zo denigrerend meer tegen mij praat”.

 

Hij belde. Maar nog steeds heeft hij de ballen niet om voor zijn mening op te komen. Hij gaf me stilletjes gelijk. Zij moest zo niet tegen mij uitvliegen. (Ik vroeg hem of ze migraine of haar brol had ;-) Maar van zodra ze terug in de buurt kwam draaide hij zijn woorden. Alles voor de lieve vrede, dat was altijd zijn motto. En ja aan de telefoon met haar ben ik totaal geflipt en heb ik dingen gezegd die geen nut hadden. Dingen die ik anderhalf jaar geleden had moeten zeggen en niet nu. Maar ik kan dat tenminste toegeven, zij houden zich vast aan wat ze zichzelf wijsmaken.

Volgens PPB heeft zij er niets mee te maken dat X en ik uitéén zijn gegaan. Ok, er zat veel fout, ik ben niet zo dom te zeggen dat het enkel haar fout is. Maar zij had zich moeten terugtrekken toen ik het vroeg. En dat heeft ze niet gedaan. En zelfs al zou ik geloven (Sinterklaas bestaat toch ook) dat ze geen sex hebben gehad toen X en ik nog samen waren. Emotioneel bedrog zoals ’s avonds in zijn praktijk zitten ‘praten’ en 7 keer per dag bellen, dat telt zeker zo erg.  Is het dan abnormaal dat ik geen contact met haar wil? Verwacht zij nu echt dat ik ga zeggen “dag PPB, alles goed, schoon weer hé”. Al wat ik vraag is me gerust te laten. Ik doe dat bij hen ook.

 

En nu zwijg ik en kruip mijn bed in, bij mijn vedette.

Ik was van plan mailtjes te sturen naar mijn 5 dates maar het zal voor morgen zijn. Met een beter humeur.

23:23 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (12) | Tags: woede, razernij, ex |  Facebook |

13-04-07

Niet bij hem

Sterk

Beheerst

Zelfstandig

 

Zo kom ik vaak over.

Maar dan zit ik rechtover hem en op enkele minuutjes is het alsof ik mijn denkbeeldige ballen verlies en verval in een emotioneel vat.

 

OK, afspreken die twee dagen van de maand dat ik sowieso emotioneler ben dan anders is geen slim idee, besef ik nu achteraf. Maar toch, waarom kon ik die krop en tranen niet inslikken?

Nee, die twee waterlanders moesten persé, zogezegd onopgemerkt vanonder mijn zonnebril rollen terwijl mijn stem troebel werd waardoor ik mijn zin halverwege moest staken. Twee druppels waardoor ik me nu een flauwe onnozele kip voel. Ondanks de leuke babbel en gezellige sfeer. 

 

Sterk, beheerst en zelfstandig. Niet bij hem.

15:27 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (9) | Tags: emotioneel, ex |  Facebook |

20-03-07

Stopwoord

Ik hou van jou. Je zei het zo vaak en makkelijk als dat je kussen gaf of me nam. Voor jou was het als een stopwoord. Telkens er een leegte was die je nodig vond te vullen of als ik vroeg wat er scheelde zei je: “Ik hou van jou”.

Tot de dag dat ik “Stop” zei.

“Stop met dat zomaar te zeggen en als excuus te gebruiken. Volgende keer denk je erover na.” 

 

Hij heeft het nooit meer gezegd.

 

(een week later zei hij: “Ik hou van haar”)

13:55 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ik hou van jou, stopwoord, stop, houden van |  Facebook |

02-01-07

Superlief, what te f*ck

black hole1 januari, iets na twaalven, sms van X.

Ik wens jou en ons vedette het beste voor 2007.

Is lief dat hij in het feestgedruis aan ons denkt en wensen stuurt, denk ik in mezelf.

Zo schreef hij op onze huwelijksverjaardag een kaartje om te zeggen dat hij met een goed gevoel aan onze trouwdag terugdenkt en hij onze relatie graag herinnert aan de hand van al de mooie momenten samen.  Super lief, vooral voor iemand die ik zelden iets persoonlijks of emotioneels heb weten zeggen.

 

Maar weet je wat ik dan ook denk?  What the f*ck ben ik ermee, zijn lieve wensen.

Dat hij ze steekt waar ik het denk, daar waar het licht niet schijnt (in haar gat voor mij part).

09:16 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (8) | Tags: wensen, ex, black hole, nieuwjaar |  Facebook |

19-12-06

Dreaming of Zanzibar

airplane zanzibarVanmorgen 7u15, smste ik volgende naar X:

‘Hmmm, met al dat geld op zak is de zin groot om naar Zaventem te rijden ipv naar mijn werk. Dus als ik er om 16u35 niet ben moet je niet blijven wachten, dan zit ik op de vlucht naar Zanzibar.’

 Zijn antwoord; ‘ Laat dan sleutel van het huis achter da’k het kan onderhouden terwijl gij in’t zonneke ligt.’

 

Ik terug: ‘Werk jij dan aub de zolder af tegen da’k terug kom zodat ik mijn harem te slapen kan leggen.‘

 

Qua humor komen we nog altijd overeen.

 

Deze namiddag hebben we ons laatste afspraak bij de notaris. We zijn nu drie weken officieel gescheiden (op mijn identiteitskaart plakt achteraan zo’n belachelijk stickertje met ‘gescheiden’.  Kunnen ze daar niet in’t fluo ‘single’ opzetten voor het geval een lekkere politieman me tegenhoudt?)

Soit, straks overhandig ik X een cheque en is ’t huis van mij (en de bank).  Dan ben ik eindelijk van die hoop administratie af. Een opluchting.

 

De volgende dagen worden druk maar vooral leuk. Morgenavond ga ik met een vriendin die net terug single is, eten en een filmpje zien.  Donderdagavond zijn we met 5 vrijgezellige dames om de After Work Party in San Marco Village onveilig te maken.  Vrijdag na mijn werk ga ik cadeautjes kopen en zaterdagavond hou ik nog even vrij omdat ik stilletjes hoop dat mijn laatste date me vraagt om af te spreken (maar ik vrees ervoor, hij is vrij verlegen en ik weet niet eens of hij wel geïnteresseerd is).  We zien wel.  Ik ga in ieder geval veel plezier maken!

17-12-06

Laat Frankie thuis aub

Power of LoveZondagnamiddag, ik lig in de zetel met een tas vanillethee.  De kerstboom staat te blinken in mijn living.  Twee uur om hem in elkaar te steken, een uurtje om hem te versieren. Maar nu brengt hij warmte en gezelligheid in mijn grote living.  Mijn vedette doet een dutje en mama geniet van de rust.  Een druk weekend achter de rug en een nog drukkere week voor de boeg.

 

Ik heb volgende week bewust zo vol gepland. En ik zal je nu al vertellen waarom.  Ik vrees dat ik er volgende zaterdag liever niet over praat. 

 

23 december vorig jaar, 7u15 ’s morgens, X gaat weg.  De laatste 8 uur samen in bed heeft hij me niet losgelaten.  Ik lag wakker en probeerde er niet aan te denken dat dit de laatste nacht samen was, dat mijn bed voortaan kil zou zijn.  En dan het afscheid, ik voel me raar, kan het niet vatten.  We staan in de garage, geven elkaar een dikke knuffel en hij zegt "kuist uw janten goed want het zijn nieuw".  Perfect beeldmateriaal voor een tragikomedie.

Ik was enkele dagen eerder woedend en wenend op een borduur gereden en X had mijn wagen laten repareren.  (Ik heb mijn janten heel goed gesoigneerd en zelfs een reisje naar Afrika gegund.  Want daar is mijn auto van toen nu, perte total gereden en verkocht aan een schroothandelaar die hem op de boot ging zetten voor een reisje overzee.)  X voelde zich ongemakkelijk en vertoonde dat enervante zenuwlachje, hij besefte zelf hoe belachelijk zijn afscheidszin was.

 

We stapten elk in onze auto en reden naar ons werk.  Ik was nog niet om de hoek of op de radio klonk de eerste tonen van ‘The Power of Love’, het liedje dat speelde toen we de kerk uitgingen tijdens onze trouwmis.  Ik ben gestopt en heb me opzij gezet.  En geweend.  Hard geweend.

 

Bij deze vraag ik aan alle radiostations Frankie (goes to Hollywood) even thuis te laten.  Even maar.  (Of een paar jaar.)

21:57 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (2) | Tags: frankie, scheiding, afscheid, power of love |  Facebook |

07-11-06

Loontje en zijn boontje

voorspellingZe vertelde nog vele meer, de paragnoste die ik vrijdag opzocht.

Voor mij voorspelde ze een mooie toekomst maar volgens haar ziet het er voor X minder rooskleurig uit. 
Haar relaas: Momenteel zijn X en PPB zalig verliefd. PPB haar moedergevoel begint wakker te worden en gezien hun vrienden ook aan’t kweken zijn zal ze X snel de vraag stellen om met haar ook een vedette te maken. X houdt de boot nog een beetje af maar geeft na een tijdje toe zodat ze in 2008 een flinke spruit op de wereld brengen.

 

PPB is een chef-tut (niet mijn woorden) en draait X rond haar vinger. Momenteel luistert de verliefde X nog heel goed als ze bvb zegt dat hij op tijd moet thuis zijn. Maar dat blijft natuurlijk niet duren. PPB gaat X verstikken en commanderen (en daar kan hij volgens eigen zeggen helemaal niet tegen). En als X zich dan nog gaat storen in het feit dat PPB totaal niet huiselijk en eerder slordig is, ebt de verliefdheid snel weg. Ze gaan beide heel ontgoocheld zijn in elkaar. Als ze 5-7 jaar samen zijn wordt PPB verliefd op een andere man en blijft X alleen en met veel spijt achter. 

 

En dan zou je verwachten dat ik bij het horen van dit verhaal met een grijns op mijn gezicht dacht ‘loontje komt om zijn boontje’ maar nee.  Ik voelde enkel medelijden.  Voor het kind in de eerste plaats maar ook voor X.  Alleen achterblijven met twee kinderen bij twee vrouwen, dat wens ik hem niet toe.

Dus hoop ik dat ze ofwel geen kind op de wereld zetten (want zonder kind kan het me niet veel schelen dat X gedumpt wordt) ofwel dat ze tot het einde van hun dagen gelukkig samenblijven.

 

Toch ongelooflijk lief van mij hé.

13:43 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (5) | Tags: paragnost, tarot, voorspelling |  Facebook |

02-10-06

PingPongBal = ijskonijn

ijskonijnVanmorgen voelde ik me weer down, allerlei onaangename gedachten kwelden mijn brein. Maar nu zit ik hier met een grijns op mijn gezicht die ik er niet afkrijg. De reden is belachelijk maar het kan met niet schelen.
Het zit zo:

 

Mijn ex, X dus, is sinds kort nadat hij bij me wegging samen met PingPongBal.  PPB was (is eigenlijk nog) getrouwd met PJ (Platte Jat) en zij waren de laatste jaren onze beste vrienden (jaja, creepy idea).  En nee, ik heb nooit iets met PJ gehad of willen hebben (die vraag is me al duizend keer gesteld).  Maar PPB en PJ komen nog abnormaal goed overeen (in die mate dat X er krikkel van wordt ;-)  Ze bellen dagelijks (bvb ook als X en PPB in bed liggen) en PPB vertelt veel over haar relatie met X, ook over hun sexleven.

 

PJ is goed bevriend met een vriendin van mij, Drama Queen genaamd (wie volgt er nog?). Via haar ben ik te weten gekomen dat PPB een ijskonijn was tijdens haar huwelijk maar, nog beter, dat nu nog altijd is.  En dat X dus serieus op zijn kin kan kloppen. Het is misschien zielig en belachelijk van me maar Drama Queen made my day (week) door dat te vertellen!

 

14:35 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (13) | Tags: ijskonijn, drama queen |  Facebook |

11-08-06

Vandaag 5 jaar geleden

5 jaar geleden, vandaag, nu 11u.  We gaven ons Jawoord, tot de dood ons scheidt blablabla. 
In mei dit jaar deden we het terug, ‘Ja’ zeggen, deze keer in de rechtbank. Eind dit jaar is het definitief.

 

Vorig jaar stuurde hij nog bloemen naar mijn werk. “Oh wat heb jij een attent ventje” zeiden mijn collega’s. Ik was pissed.  Heb hem die dag niet gezien, met moeite telefoontje gekregen. Met haar heeft hij die dag wel veel gebeld. ’s Avonds zat hij zoals elke donderdag op café.  Ik had het domme idee dat hij wel wat vroeger naar huis zou komen. Ik lag klaar in mijn bed, nieuwste lingerie aan, wachtend op mijn ventje.  Om 2u heb ik het opgegeven.  Heb eraan gedacht om de bloemen buiten te smijten.

Had het beter gedaan, hem erbij.

 

Vandaag dus niet mijn happiest day.  Maar na het werk ga ik mezelf verwennen; zonnebankske, shoppen, tv kijken vanuit bad met glaasje wijn. En dan stappeke zetten, verstand op nul en plezier maken.

En jagen.  Geen internet thuis dus ook geen datingsite.  Mijn jachtterrein verplaatst zich naar het uitgangsleven.  Niet echt mijn ding maar soit, wat niet is kan nog komen!

11:14 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (5) | Tags: ja, huwelijksverjaardag, trouwdag |  Facebook |