04-12-08

Impeccable timing

Piet%20masker%20plat-lProbeert u zich even in te leven in volgende situatie:

Je wordt gevraagd om op het Sinterklaasfeest van je werk enkele collega's om te toveren tot zwarte piet. Ze stoppen je twee doosjes donkere make-up in de handen waarvan je serieus aan de bruikbaarheid en vervaldatum twijfelt. Om niet voor verrassingen te staan beslis je het vooraf te testen. Bij gebrek aan een gewillige en ongelovige kandidaat besluit je om het op je eigen gezicht uit te proberen. Je wacht tot je Vedette slaapt en brengt het zwarte goedje aan. Je laat het drogen om nog een tweede laag aan te brengen. Ondertussen maak je je lunch voor de volgende middag klaar. Omdat je grote 'ik kan dat zoals de echte chefs'-mes te bot is, glijdt het onverbiddelijk in het zachte vlees van je vinger. Bloed en loshangend vel mengen zich met de mango die je probeerde te dissecteren. Je neemt een handdoek en draait die rond je vinger. Je zet je even neer want door je sobere diëet voelen je benen plots flauw. Op dat moment klopt er iemand op de achterdeur. Je buurvrouw, alias moeder, komt binnen, bekijkt je van kop tot teen en lacht. Met een irritante grimas op haar gezicht zegt ze: "Ik vraag al niets, ik zal gewoon wat plijsters halen." Ze komt terug met een doosje knalgele Disney plakkers, kiest er één met Minnie Mouse op uit en verzorgt je vinger zoals alleen een moeder dat kan. Ze geeft er een kus op en zegt met overdreven veel empathie neigend naar leedvermaak: "Chance dat je er nóg negen hebt." 
 
Je draait je ondertussen bijna even zwarte uitziende kip om en lek het vork af. Je vloekt mompelend. Lippen verbrand. Je houdt je blikje cola tegen je mond. Je lippen zwellen en het voelt alsof ze gaan springen. Ondertussen druipt het bloed vanonder de plakker op je vinger. Je wikkelt er weer een handdoek rond en zucht.
En jawel, net op dat moment, gaat de deurbel. Op het camerascherm zie je een close-up van je teergeliefde buurman die waarschijnlijk op jacht is naar een paar eieren, boter of een lief. 
En daar sta je dan aan de deur, niet meer beseffende dat je zwart zie tot achter je oren, met een oversize pijama met belachelijke figuurtjes die zeggen 'Le régime, je commence demain', een handdoek rond je vinger en dikke rode lippen. 
De buurman staart je met zijn uitpuilende ogen aan, hij maakt aanstalten om iets te zeggen maar doet het toch maar niet. 
 
Jij zegt: 
 
a) U bent toch braaf geweest hoop ik? Want de Sint komt zo.
b) Als de Michael zich mag bleken, dan doe ik het omgekeerde
c)  Speciaal maskertje, heel effectief.
d) ???

Commentaren

a)
Als uw buurman dan niet over de grond rolt van het lachen is het een saaie pé...

Ik lag alvast wel plat van 't lachen :-D

Gepost door: Freekie | 04-12-08

d) pleisters, Piet.

Gepost door: Tom Yum Kim | 04-12-08

Ik zou me niet kunnen inhouden van lachen en tussen het lachen door zou ik iets zeggen in den trant van a).....of d) ik moet toch niet in de zak van zwarte piet hé...
Niet te doen ...moet er al mee lachen als ik het lees :-)

Gepost door: Wim | 04-12-08

*proest* Ik zou ook niks uit mijn kwek krijgen, zou dubbelplooien van't lachen ... :oD
Gewéldig gewoon !

Gepost door: Stekelbeesje | 05-12-08

Je vergat het belangrijkste : is die bruine schmink nu gemakkelijk te verwijderen?

Gepost door: zapnimf | 05-12-08

Hilarisch ... Mooi!! 't Leven is mooi ...

Gepost door: Isa | 06-12-08

Is de buurman nog steeds in shock ? d) en wat wil jij van de Sint venteke ?

Gepost door: Annliesbet | 07-12-08

In een woord zalig!

Gepost door: Alice | 09-12-08

d) die laatste sigaret was er te veel aan

Gepost door: Noalinne | 12-02-09

Hahaha, ik was alleen maar op zoek naar een plaatje van zwarte piet, en kom hier terecht.
Zou je haast willen vragen om een foto, maar dat zal je buurvrouw wel niet gemaakt hebben...? ;)

In jou geval zou ik gaan voor het hele alfabet aan antwoorden..LOL..
Sterkte ermee...;)

Gepost door: Xan | 02-12-09

De commentaren zijn gesloten.