25-11-08

Heeft u ook ...

ben crabbéHeeft u ook zo een hekel aan mensen die te pas en te onpas zeggen: "Begrijpt u?"?
Ik wel. Ik krijg er den hiepentriet, het vliegend schijt en nog andere onaangename bijverschijnselen van. Ik vind het ongelooflijk denigrerend en arrogant.
 
P.S. de afbeelding bij deze post is totaal irrelevant. Begrijpt u?

15:12 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: irritant, hekel, arrogant, begrijpt u, denigrerend |  Facebook |

21-11-08

Meisjes van 14

Ze komt aangereden in haar jeep, van de firma. Ze stap uit, gerokt, high heels.
Ze doet teken dat ze nog even aan de lijn is met een collega.
Voor mij staat een zakenvrouw, manager of hoe je het in grote-mensen-taal ook wil noemen.
 
Maar dat is niet wat ik zie. In mijn gedachten rijdt ze nog met de fiets. Draagt een afgescheurde jeans en te groot t-shirt met bedrukking van een schilderij.
Ik heb lang donkerblond haar en twee verschillende Allstars aan mijn voeten. We giechelen over vriendjes, wie met wie heeft gekust en maken plannen voor de grote vakantie. En eigenlijk doen we dat nu nog. Dromen over reizen, giechelen over sex, wie met wie, hoe en waar. Vooral lachen en zeveren. Even alle serieuze zaken vergeten.
Ook al verraden onze kleding, gezicht en lijn dat we net iets ouder zijn, diep vanbinnen zijn we nog steeds, meisjes van 14.

12:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: tiener, vriendinnen, meisjes van 14 |  Facebook |

19-11-08

Betweters en vettige eters

saw treeMag ik even, een boom omleggen. Een dikke, zware en koppige eik want bibi heeft de laatste tijd last van betweters en moeiallen.  Ik heb het over mensen die het nodig vinden uitgebreide negatieve commentaar te geven als ik zeg dat ik een bepaald diëet volg. Toevallig zijn het altijd magere mensen die sinds hun zestien jaar geen gram meer zijn bijgekomen.
Een voorbeeld van reacties die ik vorig weekend mocht aanhoren: 
"Laat de chocolade, chips, fastfood en pannenkoeken vallen en dan is al dat gedoe niet nodig."
"Hoezo, ik moet geen eten voor jou voorzien? Voor één keer kan dat toch geen kwaad? Je gaat toch niet asociaal doen en op mijn verjaardag water drinken? ..."
"Meer energie verbruiken dan je opeet, zo simpel is het."
 
Ik heb op het moment zelf wijselijk mijn mond gehouden, ik heb het afgeleerd te reageren op domme uitlatingen van mensen die niet weten waarover ze praten.
Maar na een saaie discussie vanmiddag aan tafel wil ik hier even mijn gal kwijt.

"Sjoeke, ik eet zelden chocolade of chips. Ik ga misschien om de 3 maand eens naar de Quick en pannekoeken eet ik niet graag. Sommige mensen mogen eten en snoepen wat ze willen en komen niets bij, anderen moeten opletten of ze worden moddervet. Ik hoor bij de tweede categorie. Dit is geen excuus om teveel te wegen maar gewoon een feit. Live with it, I do."

"Als ik een diëet volg doe ik het goed en strikt. Omdat ik weet dat als ik iets lekkers proef, ik de smaak te pakken heb en het eens zo moeilijk is om eraf te blijven.
Zijt gewoon blij dat ik naar uw flauw verjaardagsfeestje kom en zaagt zo niet over wat ik al dan niet eet of drink."

"Zo simpel is het voor een vrijgezel zonder kinderen en sociaal leven die niet kan koken en zo goed als niets lekker vind. Kom jij elke dag twee uur babysitten zodat ik kan gaan sporten? En maak ondertussen mijn Vedette haar schooltas, mijn slaatje, de was, strijk, kuis en entertain die overactieve 5-jarige. Dat zou simpel zijn, voor mij."
friet
Ik diëet gezond, onder doktersbegeleiding. Ik eet dagelijks voldoende uit elke voedingsgroep of het nu uit het klavertje vier of de piramide is. Ik wil niet mager zijn, maatje 40 is al meer dan goed genoeg. Dus laat me gewoon doen, zwijg en geniet ervan als je vanavond weer een groot pak frit met een curryworst special bestelt.

14:39 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: dom, commentaar, gezond, voeding, dieet |  Facebook |

14-11-08

Richting

yoghurtWist u dat yoghurt een draairichting heeft?
En dat rechtsdraaiende het beste is gezien je maagsappen ook rechts draaien?
Nee? Dan weet u het nu.

Geen dank, ik ben mijn diëtiste ook ongelooflijk dankbaar dat ze dit feit met me deelde.
Sindsdien is mijn leven veranderd.
 
En droom ik elke dag van romige, volle en linksdraaiende yoghurt.

10:13 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: draaien, rechts, yoghurt, richting, dieet |  Facebook |

12-11-08

20 - dag 10

MichaelBubble't Is hard, mijn diëet. Niet zozeer wat ik mag eten (of eerder wat niet) maar wel de aanpassing qua gewoonten en bezigheden.
Het wordt me nu eens te meer duidelijk hoe erg eten en drinken deel uitmaakten van mijn sociale leven. Hoe erg ik ervan genoot. Hoe erg ik het mis.
Het gevolg is dat ik nu vele meer thuis ben, minder vrienden zie en enkele oude hobby's opgedoken heb.
Zo ging ik naar de bib voor enkele romans. Haalde ik mijn amateur-florist-talent uit de kast en maakte een abstract stuk met de originele naam 'rechthoek met gat'. Ik ontwierp de uitnodigingen voor mijn Vedette haar verjaardagsfeestje, nam ik het risico om samen met haar de nieuwe collectie kerstballen te bewonderen bij Van Uytsel en werden we bijna buiten gesmeten in het fotomuseum van Antwerpen.
Jawel, Elle wordt creatief en cultureel.

Toen ik Tutti Frutti opbiechtte een cd van Michael Bublé gekocht te hebben werd het stil aan de andere kant van de lijn.
"Elle, dat is erover. Nee, een cd-bon of superlage prijs is geen excuus. Den Bubblé, da's al zo erg als Frans Bauer begot."
Een identiteitscrisis was haar verdict.

Call me irrisponsible zou mijn nieuwe vriend zeggen :-)

10-11-08

Gemengd

"Jipie, ik heb een zusje" riep mijn Vedette toen haar papa via mijn gsm vertelde dat PPB haar ei heeft gelegd.
Ik feliciteerde X en vroeg beleefd of alles goed is met mama en baby.
Ik genoot van mijn Vedette haar enthousiasme en besloot het aanschuiven in de file richting Ikea te staken en huiswaarts te keren.
Thuisgekomen schreef ik X, PPB en Zusje hun naam bij de personages op de tekening die Vedette had gemaakt. We verpakten haar favoriete babyknuffel. Ik streek haar favoriete rokje, vlocht haar haar en bracht de kersverse grote zus naar oma om samen op baby-bezoek te gaan.
Ik feliciteerde oma, opa en nonkel. Ik reed weg, 
gaf mijn Vedette een kus, zei "tot straks", zwaaide en lachte.
 
Ik reed om de hoek. En weende. 
Hard en hevig. 
Gemengde gevoelens. Blij voor mijn Vedette, zelfs een beetje voor X. 
Maar verdrietig omdat ik zelf geen kinderen meer zal hebben.  
En ja, ik weet dat ik gelukkig moet zijn met die éne gezonde die voor twee telt. Maar even was ik dat niet.

Uitgehuild reed ik naar een schoenenwinkel, poging twee. 
Troost. In de vorm van camelkleurige veel te dure maar leuke botjes waarmee ik mezelf een spreekwoordelijke sjot onder mijn gat kan geven.

Auw, that hurts.

06-11-08

Fits all

Ugly shoe

Na twee dagen slaap en een constant suf gevoel besluiten mijn maagzweer en ik dat het tijd is om terug naar buiten te gaan. Lang rechtstaan of stappen is nog geen optie dus zit er maar één ding op: een plaats zoeken met veel banken, een toilet in de nabijheid en mooie dingen die je aandacht trekken en beter doen voelen. Ik stap in mijn auto en rijd, jawel vrouwelijke lezers u heeft het al door, naar de megagrote en chique schoenenzaak in mijn buurt. Dé verzamelplaats voor vrouwen die zichzelf willen verwennen. Omdat ze net promotie gekregen hebben, omdat hun man de VISA heeft achtergelaten terwijl hij met zijn secretaresse in Barcelona zit of omdat ze simpelweg een baaldag hebben. Ik maak mezelf wijs dat ik praktische maar leuke botjes of schoenen nodig heb om mee uit te gaan. Dat ik net besloten heb het kalmer aan te doen en minder weg te gaan vergeet ik toevallig even.

Klein hakje maar toch niet helemaal plat. Zwart of groen. Botje of halfopen schoen. Ik loop alle rekken voorbij. Ik pas, doe weer uit, wimpel een verkoopster af, zoek mijn maat, rommel tussen de dozen. Ik loop opnieuw alle rekken voorbij, pas nog andere schoenen. Probeer mijn sexy steunzolen in de veel te smalle schoonheden te wringen maar tevergeefs. Ik vloek. De verkoopster wijst me subtiel de hoek met aangepaste schoenen waar van de overgang genietende plus vijftigers zwetend en puffend schoenen passen.
Rieker, Ara, Mephisto, praktisch, dat zal wel. Maar ook klassiek, fantasieloos en niet mijn ding. Ik zucht. En ga met lege handen en een lang gezicht naar buiten.

Misschien toch beter gewoon Prozac nemen. Fits all.

04-11-08

Panne

 

Ik ben goed bezig, met diëten toch.
Voor de rest totaal niet.

Mijn maag heeft het, na hopen genegeerde verwittigingen, begeven.

Buiten wat yoghurt blijft er geen eten binnen, tranen ook niet.

Mijn batterijen zijn plat. Elle is op.

Vandaag alleen wat Lief & leed, leegte en slaap.

03-11-08

20 - Dag 1

bmi"20" zei ze.
Ik trok mijn wenkbrauwen op.
"20? Is dat niet wat veel? Ik had eerder aan 15 gedacht. Daar zou ik al heel blij mee zijn." replikeerde ik.
"Nee 20" hield ze vol. Ze nam haar rekenmachine. "Dan kom je op 21."
"21? Dat heb ik sinds mijn 16 jaar niet meer gehad!" zei ik onthutst.
"En toch. Dat gaat je lukken" zei ze kordaat. 
 
Vandaag begin ik eraan.
20 (15) kg afvallen, op een gezonde manier en met begeleiding.
En ik zie het volledig zitten!
 
*Buikt grolt*
Zucht. Of niet.

12:25 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: vermageren, start, afvallen, tlc, bmi, dieet, regime |  Facebook |