19-11-08

Betweters en vettige eters

saw treeMag ik even, een boom omleggen. Een dikke, zware en koppige eik want bibi heeft de laatste tijd last van betweters en moeiallen.  Ik heb het over mensen die het nodig vinden uitgebreide negatieve commentaar te geven als ik zeg dat ik een bepaald diëet volg. Toevallig zijn het altijd magere mensen die sinds hun zestien jaar geen gram meer zijn bijgekomen.
Een voorbeeld van reacties die ik vorig weekend mocht aanhoren: 
"Laat de chocolade, chips, fastfood en pannenkoeken vallen en dan is al dat gedoe niet nodig."
"Hoezo, ik moet geen eten voor jou voorzien? Voor één keer kan dat toch geen kwaad? Je gaat toch niet asociaal doen en op mijn verjaardag water drinken? ..."
"Meer energie verbruiken dan je opeet, zo simpel is het."
 
Ik heb op het moment zelf wijselijk mijn mond gehouden, ik heb het afgeleerd te reageren op domme uitlatingen van mensen die niet weten waarover ze praten.
Maar na een saaie discussie vanmiddag aan tafel wil ik hier even mijn gal kwijt.

"Sjoeke, ik eet zelden chocolade of chips. Ik ga misschien om de 3 maand eens naar de Quick en pannekoeken eet ik niet graag. Sommige mensen mogen eten en snoepen wat ze willen en komen niets bij, anderen moeten opletten of ze worden moddervet. Ik hoor bij de tweede categorie. Dit is geen excuus om teveel te wegen maar gewoon een feit. Live with it, I do."

"Als ik een diëet volg doe ik het goed en strikt. Omdat ik weet dat als ik iets lekkers proef, ik de smaak te pakken heb en het eens zo moeilijk is om eraf te blijven.
Zijt gewoon blij dat ik naar uw flauw verjaardagsfeestje kom en zaagt zo niet over wat ik al dan niet eet of drink."

"Zo simpel is het voor een vrijgezel zonder kinderen en sociaal leven die niet kan koken en zo goed als niets lekker vind. Kom jij elke dag twee uur babysitten zodat ik kan gaan sporten? En maak ondertussen mijn Vedette haar schooltas, mijn slaatje, de was, strijk, kuis en entertain die overactieve 5-jarige. Dat zou simpel zijn, voor mij."
friet
Ik diëet gezond, onder doktersbegeleiding. Ik eet dagelijks voldoende uit elke voedingsgroep of het nu uit het klavertje vier of de piramide is. Ik wil niet mager zijn, maatje 40 is al meer dan goed genoeg. Dus laat me gewoon doen, zwijg en geniet ervan als je vanavond weer een groot pak frit met een curryworst special bestelt.

14:39 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: dom, commentaar, gezond, voeding, dieet |  Facebook |

Commentaren

Heel groot gelijk geef ik je ! Trek je niks meer aan van die mensen die (denken dat ze) weten hoe je het moet aanpakken om af te slanken. Meestal zijn dat inderdaad van die sprinkhanen die totaal geen benul hebben hoe moeilijk het is om niet te zwichten voor al dat ongezonde lekkers, zeker als moeder van een 5-jarige die in de winkels alleen maar snoepgoed in de kar wil gooien ! Doe gewoon je ding, mijn steun heb je alvast !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 19-11-08

hoe dikwijls? Elle, ik heb dat ook al meermaals geprobeerd, als je echt zal volhouden, kan 'het' lukken....meer besef je dat er ook mensen zijn (zoals ik) die houden van meisjes/vrouwen met een beetje meer 'pak' aan dan de gemiddelde vrouw die zichzelf spiegelde en vergelijkte met de laatste versie miss-belgian-beauty? Lichaam misschien wel knapper dan de meeste vrouwen die ik ken, maar als ze dan hun mond over iets open doen...ho maar! ERG! I like your style baby, go for it! Kus! (trouwens we moeten nog eens gaan eten he? :))

Gepost door: nibby | 19-11-08

iemand vertellen wat goed voor hen is...
geloof me meid, wat je ook doet, er zullen er altijd zijn die domme opmerkingen zullen geven, die onverbloemd hun mening gaan uiten over hoe 'verkeerd' jij bezig bent en dat zij het wel beter zullen weten (waarschijnlijk veel beter dan jouw dokter/dietiste)
ik ben gisteren mijn les gespeld geweest omdat ik aan het scheiden ben door... een heer die zelf al jaren is gescheiden, waarvan zijn 'lief' aan het scheiden is, waarvan zijn jongste dochter welgeteld 4 maanden is getrouwd gebleven...

don't give up en doe wat JIJ denkt dat het beste voor jezelf en jouw Vedette.

Gepost door: G | 19-11-08

@ Harvest Eigenlijk krijg ik ook den hienpentriet van mannen die zeggen dat ze graag een vrouw met wat pak hebben. Vaak wil dat zeggen dat ze een vrouw met dikke borsten en een rond gat willen maar voor de rest geen gram teveel.
Ik citeer jouw blog, een stukje waar je het hebt over je droomvrouw: "Hoe ze der uit moet zien? Hm....ff denken: niet groter of ik, dus niet meer dan 1,87Mtr., niet zwaarder dan 70 Kgr. of daar in de ronde :); , ..."
Een vrouw van 1m75 of groter die minder dan 70kg weegt is slank of zelfs mager, daar is weinig pak aan.

Gepost door: Elle | 19-11-08

Way to go! Chapeau dat je voor jezelf zorgt, Elle. Jij zet tenminste de stap om iets te ondernemen. Het vergt geweldig veel moed, karakter en doorzettingsvermogen om zo'n stap te zetten en vol te houden. Nee, al die opmerkingen heb je echt niet nodig. Steun en aanmoediging, dat heb je nodig, daar heb je tenminste iets aan. Afbreken en commentaar geven, ja, daar zijn ze goed in. Ik vind het geweldig van je dat je doet wat je doet. Nem. En geef mij nu de handleiding die je volgt want ik heb er hier ook zo'n 20 te verliezen.

Gepost door: Margo | 19-11-08

Doe gij maar je ding Elle....negatieve commentaar heb je altijd....Is zo gemakkelijk maar dat ze het allemaal zelfs eens doen hé...aan de rand staan roepen da is gemakkelijk ze. Goe bezig Elle...doet gij maar goe verder.

Gepost door: Wim | 19-11-08

een groot pak morele steun krijg je van mij Elle. Laat ja alsjeblieft niet doen door mensen die denken dat ze het beter weten. I had it all - ben te dik geweest en toen hadden ze commentaar op het feit dat ik dik was en wilde iedereen mij zeggen wat ik wel en niet mocht, ben extreem mager geweest (door ziekte) en toen waren er ook altijd betweters die mij de les gingen spellen. Doe verder zoals je bezig bent, eet rechtsdraaiende yoghurt en gezonde kost en al die mensen die tijd hebben om elke dag twee uur te sporten kunnen wat mij betreft de boom in ! Go for it - ik ga lekker een hele tros druiven opeten (en dat mag ook niet van de dietiste )

Gepost door: Annliesbet | 19-11-08

jammer dat door zich te ergeren aan de "soms oneindige domheid van de anderen' je geen calorieën verbrandt. Want anders was ik graatmager....zeker weten!
En waar ik mij enorm aan erger is aan graatmagere mensen met het uitzicht van een gespierde fietspomp die constant zeggen dat ze dringend moeten vermageren...gggrrrr

Gepost door: moodswing | 19-11-08

Voila Zo mag ik het horen!

Gepost door: a-woman | 20-11-08

Ken dat gevoel Gewoon verder doen! Als jij je er goed bij voelt (nu misschien nog niet 100% maar dat komt wel) doen!
Je bent er trouwens mee bezig (dombo die ik ben).
You go.... de omgeving volgt wel (maar altijd later ;-) ) Ken iemand die hetzelfde meegemaakt heeft en die meid blijft nu op haar gewicht. Is haar nieuwe etensstijl gewend geraakt. Jij kan dat ook!
Kajaaa (jaja Emiel reutelband)

Gepost door: koen | 20-11-08

Hier nog zo eentje... die al bijkomt als ze naar een stuk chocolade kijkt.
En die wil gaan gillen als haar collega's
a. met de doos praline rondgaan, die onder haar neus houden en dan snel terug wegtrekken. Zielig kijken en zeggen "Ah ja, jij eet dat niet meer zeker." En dan zelf nog een extra nemen en ondertussen maat 0 behouden.
b. die doos niet wegnemen. Kijken hoe ik de allerkleinste praline neem en dan zeggen "amaai dat zal ook wel niet goed zijn voor u dieet.

Dus Go ELLE!!!!!!

Gepost door: Alice | 20-11-08

Grin Way to go girl!
Gewoon doen wat je zelf vind dat je moet doen, zo simpel is het , en al de anderen/rest, niks van aantrekken, wat weten zij ervan?
En ik sluit me aan bij je mening over vrouwen van 1m75 die 70 kg wegen ... die zijn inderdaad superslank! (ik kan het weten want ik ben exact 1m75, en weeg absoluut meer dan 70 kg, en val dus in de categorie 'licht mollig')

groetjes!

Gepost door: Habibi | 21-11-08

Van vrienden en kennissen verwisselen?

Gepost door: zapnimf | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.