06-11-08

Fits all

Ugly shoe

Na twee dagen slaap en een constant suf gevoel besluiten mijn maagzweer en ik dat het tijd is om terug naar buiten te gaan. Lang rechtstaan of stappen is nog geen optie dus zit er maar één ding op: een plaats zoeken met veel banken, een toilet in de nabijheid en mooie dingen die je aandacht trekken en beter doen voelen. Ik stap in mijn auto en rijd, jawel vrouwelijke lezers u heeft het al door, naar de megagrote en chique schoenenzaak in mijn buurt. Dé verzamelplaats voor vrouwen die zichzelf willen verwennen. Omdat ze net promotie gekregen hebben, omdat hun man de VISA heeft achtergelaten terwijl hij met zijn secretaresse in Barcelona zit of omdat ze simpelweg een baaldag hebben. Ik maak mezelf wijs dat ik praktische maar leuke botjes of schoenen nodig heb om mee uit te gaan. Dat ik net besloten heb het kalmer aan te doen en minder weg te gaan vergeet ik toevallig even.

Klein hakje maar toch niet helemaal plat. Zwart of groen. Botje of halfopen schoen. Ik loop alle rekken voorbij. Ik pas, doe weer uit, wimpel een verkoopster af, zoek mijn maat, rommel tussen de dozen. Ik loop opnieuw alle rekken voorbij, pas nog andere schoenen. Probeer mijn sexy steunzolen in de veel te smalle schoonheden te wringen maar tevergeefs. Ik vloek. De verkoopster wijst me subtiel de hoek met aangepaste schoenen waar van de overgang genietende plus vijftigers zwetend en puffend schoenen passen.
Rieker, Ara, Mephisto, praktisch, dat zal wel. Maar ook klassiek, fantasieloos en niet mijn ding. Ik zucht. En ga met lege handen en een lang gezicht naar buiten.

Misschien toch beter gewoon Prozac nemen. Fits all.

Commentaren

maar goedkoop is het wel, hé.
(magere troost natuurlijk)

Gepost door: elke | 06-11-08

Gelukkig, ik zag de foto staan en dacht al dat je die schoenen gekocht had. Mijn hart stond al stil zeg. Als total-shoe-addict vond ik deze echt not-done.
Maar het is wel een goede tip voor morgen - als mijn lijf het mij toelaat om mijzelf uit bed te slepen, ga ik morgen op schoenenjacht. Need shoes, need shoes,...

Gepost door: Annliesbet | 06-11-08

Hoop... Zo ken ik er niet veel...
Dames die naar een schoenenzaak gaan, én met lege handen thuis komen...
Met of zonder sexy steunzolen...

Er is nog hoop Elle ;-p)

Niet te zwaar op de Prozac hé... Is niet gezond voor je gevoel voor humor...(lol)

Gepost door: Freekie | 06-11-08

** Beter die veel te smalle schoonheden gekocht...na lang wringen..een paar uurtjes in een emmer koud water, en wat trekken passen die heus wel!

Gepost door: bibien | 07-11-08

Er staat een uitdaging klaar op onze blog voor jou! Ga je even een kijkje nemen?

Gepost door: Isa | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.