31-10-08

Stinkend rot

Vandaag laat ik iedereen meegenieten van mijn rothumeur. 
Waarom zo'n lang gezicht?
Een combinatie van shit op mijn werk, PMS en een nachtmerrie die door mijn hoofd blijkt spoken. Ja op Halloween, funny.
NOT.

Dergelijke rotdag wordt meestal gevolgd door een emo-dag. Dus eigenlijk blijft u best een paar dagen uit mijn buurt. Neem een week om zeker te spelen. Vrouwen hé, ik zal het zelf maar zeggen.

27-10-08

Zelfbevrediging en jeuk

bic Ik ben, zoals zoveel bloggers, getagged om 6 quirkdingen over mezelf te vertellen.
In't Vlaams: Maai smeet nen stok en 't is de bedoeling dat ik 6 rare gewoonten of grillen bekend maak.

En jawel, ik heb (had) zo een paar quirkjes.

- Ik kan er niet tegen dat een Bic open geklikt is als er niet mee geschreven wordt. Als ik bij iemand kom en ik zie een balpen uitgeklikt liggen, dan zal ik die stiekem toe klikken.

- Ik hou niet van even getallen. Zo zet ik mijn wekker om 6u31, nooit om 6u30 of 7u. Anders zou de wereld vergaan en ik alleen achterblijven tussen wilde dieren die me willen opeten. U kent dat wel.

- Rond mijn 15-16 jaar at ik gemiddeld 7 lolly's per dag. Met voorkeur appelsien- of colasmaak. Na een jaar had ik twee rotte tanden en heb ik wijselijk besloten het likken (van lolly's) op te geven.

- Ik droom soms (voornamelijk als ik voor het slapengaan veel champagne tot mij genomen heb) in het Spaans en doe dan hardop druk mijn uitleg.
In wakkere en nuchtere toestand kan ik geen twee zinnen Spaans achter elkaar plakken.

- Elke moment dat ik stilzit of niets in mijn handen heb wrijf ik deze op een bepaalde manier over elkaar. Dan vouw ik mijn vingers zoals wanneer je een Onzevader (of Weesgegroetje voor de feministen) bidt en wrijf met mijn vingertoppen van het midden van mijn bovenhand tot aan mijn knokkels. Omdat het zalig voelt. Een vorm van zelfbevrediging die je zonder choqueren boven tafel kan uitvoeren.

- Na sex jeuken mijn oren. Met mijn vingers dan even in mijn oren keutelen is een must zoals voor sommigen een sigaret.

Voor de rest ben ik vrij normaal, lol.

Ik hou dit stokje bij, ik ken zo goed als niemand die het nog niet gekregen heeft. En wie weet komt het nog eens van pas. Om te krabben, ofzo.

19:55 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: droom, lolly, oren, stok, jeuk, gewoonte, bic, balpen, quirk |  Facebook |

23-10-08

Humor en spek

finger simpsonsBeste lezers,

wat ik hier schrijf is in 99% van de gevallen doorspekt met humor en zelfrelativering.
Veel humor en zelfrelativering. Zie het als een parodie, een cartoon die alleen maar bepaalde kanten van mijn leven, mezelf en mijn dates weergeeft en uitvergroot.
Dus mailtjes waarin ik verweten word een pretentieus wijf te zijn die denkt dat alle mannen voor haar vallen, die zijn onnodig en belachelijk. Ik wéét gewoon dat ik alle mannen kan krijgen, die niet impotent, pater of homo zijn natuurlijk. (Wie hier geen sarcasme herkent, u bent het waartegen ik het nu heb).
En als je je stoort in wat ik schrijf, klik door, block mijn blog voor mijn part. Move on mensen zonder humor, er zijn genoeg serieuze blogs om je wijsvingeropstekende commentaar te geven.

14:07 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: blog, humor, date, spek, lezer, zelfrelativering |  Facebook |

21-10-08

Meerkeuze

Beeld je hetvolgende in:
Je bent een man en op vakantie leer je een vrouw kennen waarmee het goed klikt.
Terug thuis schenk je voor haar verjaardag een bon goed voor een 4-gangen diner bij jou thuis. Een flesje parfum zou gemakkelijker geweest zijn maar je wil je uitsloven en bewijzen dat je ook iets lekkers op tafel kan toveren. 
Buiten de chocomousse die stijver is dan diepgevroren choco verorbert ze alles smakelijk en complimenteert je voor de moeite.
Je stelt voor in de zetel te gaan zitten, nog een glaasje wijn te drinken en de foto's van op reis te bekijken. Je installeert je beide knus voor de laptop en geniet van de beelden. Je lacht, zevert en geniet na. Je zakt steeds dieper in de zetel en dommelt in. Je bezoek probeert je speels wakker te houden met een kussengevecht. Ze maakt duidelijk niet meer naar huis te willen rijden met het late uur en teveel aan wijn als excuus. Je antwoordt niet en valt in de zetel in slaap. Ze zegt dat ze het koud heeft en je stelt haar voor om in je bed te kruipen terwijl jij in de zetel blijft liggen. Ze lacht en repliceert dat er in dat bed plaats voor twee is. Je zegt even niets en antwoordt na lang beraad: 'ok'.
Je kruipt na haar in bed, nestelt je zo ver mogelijk van haar vandaan en valt binnen de 2 minuten in slaap. 's Morgens slaap je stevig door, je wordt niet wakker van je eigen gesnurk. Je merkt zelfs niet dat je bezoek tegen je aan komt liggen maar door gebrek aan reactie opstaat, je douche gebruikt en wegrijdt.
 
Je bent:
 
a) een platte sjat.
b) een nog niet helemaal overtuigde homo.
c) aan het twijfelen in te treden bij de Norbertijnen.
d) enkel geïnteresseerd in vriendschap.
e) impotent.
f) .... (vul zelf in)

17-10-08

Keukendrama

cup vaseVanmorgen in de keuken op mijn werk. Een gezellige conversatie tussen de veel te wakkere collega MP (Miss Perfect) die om 21u in haar bed lag, en mezelf, die om 21u met een glas champagne in de hand zat, met kleine oogjes en lichte hoofdpijn.En ik, die om 21u met een glas champagne in de hand zat, met kleine oogjes en lichte hoofdpijn.
 
MP - Wie heeft die kopjes bij de glazen gezet? Dat doe je toch niet, allé nu, wat voor mensen lopen hier rond.
Ik - Ja wat een ramp, shocking.
MP - Maar dat doe je toch niet, daar krijg ik het  vliegend van!
*Ze verzet alle tassen naar het schap ernaast*
Ik - Als het schap met de tassen vol is zet ik ze ook bij de glazen, plaats genoeg.
MP - Ah nee, dat doe ik nooit. Ik stapel de tassen op zo'n manier dat ze allemaal op dat éne schap kunnen.
Ik - Pfffff.
MP - Bij mij thuis staan de glazen niet in dezelfde kast als de tassen hoor.
Ik -  Bij mij wel. Samen met de paarse eierdopjes die ik nooit gebruikt. En mijn Duvelglas en Vedette haar Winnie de Pooh beker.
MP - Maar allé. Daar zou ik niet mee omkunnen.
Ik - Zijt content dat iemand het afwasmachien al heeft leeggemaakt.
 *Geeuwt ostentatief.*
 
Ik deponeer mijn gebruikt lepeltje in het afwasmandje. 
 
MP - Zo toch niet, dat moet omgekeerd, weet ge dat niet? Jezus!
Ik - Sjoeke, hebt gij geen ander dingen om u druk in te maken?
MP druipt geïrriteerd af.
 
Vanmiddag heb ik de vaatwasser leeggemaakt.
En de tassen tussen de glazen gezet. Gevaarlijk hoog gestapeld, op één schap.

Ik kan er niet mee om, mensen/gendarmen die zich druk maken over pietluttigheden.

08:36 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: drama, keuken, tassen, stapelen, pietluttig |  Facebook |

15-10-08

Rozegeur

Ik heb het vaak, dat 'day-after' gevoel.
Na mijn vakantie bijvoorbeeld, of 's zondags na een hilarische avond stappen met vriendinnen. Het contrast. Vriendschap, aandacht, warmte en dan alleen thuiskomen in leegte en kilte. 
Die leegte hangt nu al enkele dagen rond mij. Ze glipte mijn huis binnen toen mijn vrienden vorige week buitengingen.

Tijd dat ik de deur achter me sluit.
Tijd voor een feestje, bijpraten met een vriendin en schuldig geflirt.

Single zijn is niet altijd rozegeur en maneschijn. Niet altijd.
Maar ik hou van de momenten dat het wel zo is.

14:44 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-10-08

Niet goed wakker

Oeps, foutje. Ik heb per ongeluk vorig postje gedelete. 't Is dat ik toch al 5 minuten uit bed ben maar helemaal niet wakker. Soit, ik ga het niet herschrijven, de meesten onder jullie heb al gelezen dat ik simpelweg blij ben, jawel, nog steeds.

Slaapwel.

11:02 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: oeps, foutje, delete, verwijdert, per ongeluk |  Facebook |

09-10-08

Vierde keer

32 copy29, voor de vierde keer. Ja onnozel, ik weet het maar ik vind het leuk klinken. Mijn Vedette echter is overtuigd dat ik vandaag 32 jaar geleden werd geboren en ze vindt het nodig me dat constant duidelijk te maken. Een slinger met mijn leeftijd hangt al sinds het weekend te pronken in mijn keuken.  “Nee mama, eerst de drie en dan de twee, je moet het niet omdraaien, ik heb het wel gezien!” Ik steek mijn tong uit en krijg weer onder mijn voeten. “En ook niet omdraaien als ik aan’t slapen ben, ik kijk het morgen na.”

Pfffff, kids. In mijnen tijd …

07:30 Gepost door Elle in Vedette | Permalink | Commentaren (12) | Tags: kind, jong, leeftijd, jarig, ouder |  Facebook |

06-10-08

Overdaad

- Een week kookreis: Stevig ontbijt, 's middags dagschotel, 's avonds 3 gangen. Veel te veel wijn. 
- Vorige zaterdag: ik achter de kookpotten voor familiefeestje bij mij thuis. Met andere woorden, eten, eten en drinken.
- Donderdagavond 7 vrienden over de vloer; hapjes, cava en wijn.
Vrijdag hoofdpijn en kleine ogen op't werk.
-
Zaterdagavond kookclub: 4 gangen, aperitief en wijn.
-
Zondag: eten bij de buren. U raad het al, lekker eten en wijn.
- Midden volgende week verjaardag beste kameraad. Etentje. Ons kennende méér dan één gang en meer dan één fles wijn, de man.
-
Zaterdag daarna: eten bij VL (VakantieLief, klinkt beter dan Nerd)
-
Dag erna: ontbijten en lunchen bij VL? Met het excuus dat ik tips moet geven voor de inrichting van zijn appartement. In de namiddag reünie met de mensen van op kookreis: tapas en wijn.

...
 
Eind oktober begin ik met een serieus (maar heel gezond) diëet. Dan ga ik vasten. Fysiek en mentaal.

Poehaaaaaaah.

12:31 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: drinken, eten, wijn, dieet, bourgondier, ramadam |  Facebook |

02-10-08

Tot straks

cloudsHappy birthday, vriendin.
Nee ik ga niet zingen, 't regent zo al genoeg.
En hoe is het daar bij jou? Zon of veel witte wolken?
Al wat bekend volk tegengekomen?
En hoe zit het met de mannen, is het aanbod daar beter?
Terug aan't werk of moet dat ginds niet?

Ja met mij alles goed. Inderdaad, nog steeds single, wat had je gedacht, lol.
Ik ben vorige maand nog eens in die foute keet geweest waar we ons amuseerden de week voor je vertrek.
Die foute vent waaraan je wijsmaakte dat ik graag rock & roll dans was er ook. Hij was het niet vergeten en gaf weer niet op.
Ja ja lach maar, je deed niets liever dan me pesten en grapjes uithalen. En dat mis ik.
 
Lieve vriendin, zot mens, straks kom ik even langs, voor je verjaardag.
Met bloemen.
Voor aan je graf.

11:15 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: verjaardag, bloemen, afscheid, vriendin, graf |  Facebook |