30-09-08

Newsflash: Elle valt op kleine smalle nerds

Hij voldoet aan bijna geenenkel punt van mijn fameuze lijst, vooral niet fysiek.
Wat wel overduidelijk aanwezig is, is zijn humor. En brains.

Mijn vriendinnen zouden hem een nerd noemen. Ik ook.

Morgen gaan we eten en dan zal ik wel merken of  er buiten de vakantiesfeer nog aantrekking overblijft. To be continued ... or not?

 

28-09-08

Afkicken

 

01-lemon-tree-backgroundTerug thuis. Een verslag? Moeilijk, zoveel beelden, geuren en smakenrazen nog door mijn hoofd.

Ik kan vertellen over de mooie natuur, de witte dorpen, de lange (berg)wandelingen en het uitputten van mijn (zo goed als niet bestaande) conditie en de spierpijn ten gevolge. De kookavonden, de knoflooksoep, de fietstocht door donkere tunnels. Ik kan ook vertellen over de leuke groep, Lemontree en zotte dansjes.

Maar wat jullie liever zullen lezen is dat ik elke avond met één man alleen eindigde en heel weinig sliep. Lachen, drinken, discussiëren, filosoferen en naar het einde van de week toe ook wel een kus en meer. Vakantiesfeer.

Gisterenavond en vandaag, afkicken. Afkicken van mensen rond me heen, warmte en aandacht.

Mijn Vedette vult de leegte. Maar toch, gemis.

20:17 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vakantie, reis, lief, afkicken, gemis |  Facebook |

19-09-08

Van't grond

100_087916u30: er verschijnt een brede tandpastaglimlach op mijn gelaat. 
Sensodyne of Colgate, kiest u zelf maar.
Lang naar uitgekeken en hoognodig maar eindelijk zover: morgen ga ik van’t grond!

20:08 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vakantie, weg, vliegtuig, aftellen, van t grond |  Facebook |

17-09-08

Onverantwoorde nachttelevisie

marta stewartVannacht, 1u47, ik schiet verschrikt wakker door pijn aan mijn oor. Dit fragiele lichaamsdeel zat geplet tussen mijn hoofd en de afstandsbediening van de tv. Ik kijk op, wrijf over mijn gekrenkte gehoororgaan, plooi het terug in vorm en door middel van een ander zintuig merk ik dat de de tv nog opstaat. Ik zie Martha Stewart, de Amerikaanse perfectie, de non van het huishouden volgens wie een omelet kunnen bakken punt 16 is van de lijst met '30 dingen die iedereen moet kunnen'.
En wat verkondigt zij vanachter haar keukenschrijn? 
"I like my balls big" gevolgd door een ongelooflijk vettige grijns. 

U begrijpt dat ik daaropvolgend een een nachtmerrie had, over mannen met hele grote gehaktballen. Gehakt met dikke witte klompen vet. Brrrrrr.

Dergelijke nachttelevisie zou moeten verboden worden!
Leve de belspelletjes en lippenaflekkende geile trienen!

13:47 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: nachtmerrie, oor, balls, ballekes, martha stewart |  Facebook |

14-09-08

37

 

mug13 op mijn linkerbeen, 9 op mijn rechter. 3 op mijn éne hand, 1 op het andere. 4 op mijn edele achterwerk, 3 op mijn rug. 4 op mijn voeten waarvan één bovenop mijn dikke teen. 37 in totaal.
37 jeukende bobbels, de éne al wat groter dan de andere maar allemaal vreselijk irritant.

En nee ik slaap niet naakt naast een vijver en ik gebruik geen honing als body lotion. Wel steek ik elke avond twee anti-mug machientjes in het stopcontact. Spuit stinkende citroen-olie op doekjes en smeer me volledig in met muggenmelk. En toch.

Ik moet ongelooflijk lekker bloed hebben.

22:19 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: muggen, citroen, jeuk, beten, muggenmelk |  Facebook |

11-09-08

De lurker

 

Ik had al eens naar hem gezocht. Rondgewaard op internet, datingsites, blogs. Vruchteloos. Maar stiekem had hij mij reeds gevonden, de lurker leest hier al een tijdje mee.

Woef mailde hij vorige week, ik miauwde terug en had het snel door. Dit is hem. Een man met humor die graag eet en kookt, expert is op het gebied van datingsites, geniet van zijn Vedet en graag schrijft. Jawel, de mannelijke versie van mezelf met het kleine verschil dat hij geen dt-fouten maakt en zijn prinses recent gevonden heeft. Dweezle.

Misschien ben ik niet zo zeer te difficil maar gewoonweg weer te laat.
Tong uitsteken

22:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: blog, bloggen, lurken, dweezle |  Facebook |

09-09-08

Pijpen

Samson & GertGisterenavond, X aan de lijn. Ik geef een verslag over het oudercontact dat ik net bijwoonde en vraag of hij (met andere woorden zijn wederhelft) voor turnpantoffels voor ons Vedette kan zorgen. PPB is al enkele weken gestopt met werken, ze is 7 maand zwanger en heeft dikke voeten. Of zoals Vedette zei "haar enkels zijn gaan lopen en nu kan ze geen schoenen meer verkopen".
PPB heeft dus veel tijd. Tijd om met mijn Vedette te doen wat ik zelf graag zou doen indien ik thuis zat. Zoals haar op 1 september van school halen zodat ze mijn Vedette haar enthousiasme in primeur heeft en ik 's avonds te horen krijg: "Maar Mama, ik heb dat al drie keer moeten vertellen."

Ik zal er nooit aan wennen, een andere vrouw die moeder speelt over mijn kind.

Maar soit, laat ik maar blij zijn dat PPB goed is voor Vedette en er niet teveel bij stilstaan (zegt dat engeltje op mijn schouder me terwijl het het duiveltje grijnzend met een tafeltennispallet staat te zwaaien).
Turnpantoffels, daar ging het gesprek met X dus over. Ik hoor hem zuchten als ik vraag of zij ervoor kunnen zorgen. Vedette heeft woensdag turnen en gezien ik het druk heb wou ik deze ongelooflijk moeilijke taak doorschuiven. Kwestie dat ze ook eens iets mogen doen.

Maar enkele zuchten en zinnen later kwam de kat op de koord (spijtig genoeg niet mijn ondertussen 2 maand spoorloos verdwenen kater Ypsi). Vedette is vorige week voor de eerste keer gaan turnen. Maar volgens X zou Vedette liever gaan dansen. Vijf dorpen verder in plaats van om de hoek waar het turnen doorgaat.
"Hoe heb je het haar gevraagd?" repliceerde ik.
"Wat zou je liefst doen, naar de saaie turnles gaan of dansjes van K3 leren?"
"Op die manier? Verbazingwekkend dat ze dan voor dansen kiest” zei ik lichtelijk sarcastisch.
X mompelde. Op de achtergrond hoorde ik PPB fluisteren. Zij volgde van kleins af aan dans en stond als prille tiener een paar keer met haar armen te zwaaien op een podium achter een nephond en zijn immer jonge baasje die dringend een nieuwe deurbel moet kopen.

PPB wil van mijn Vedette een danseresje maken.
Ik niet. Ik dans niet. Niet naar haar pijpen.

22:30 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (11) | Tags: ex, turnen, trut, pijpen dansen, pingpongbal |  Facebook |

05-09-08

Zelfkastijding

Ik barst, voornamelijk uit mijn kleren. Vorige zaterdagverjaardagsfeestje. Om te vermijden dat mijn jeans niet aan mijn lijf vergroeit besluit ik mezelf in mijn favoriete kleedje te wringen. Onderaan mijn bustier met baleinen om de Michelinkes in te tomen en een platte-buik slip om de voorkomen dat mensen gaan vragen 'voor wanneer is't?'Even doeltreffend als een corset want dankzij deze hulp-en steunmiddelen krijg ik alle knopen toe. Rechtstaand toch.

Maar wat zie ik als ik op het feestje arriveer? Jawel, de vijand van nauwe kleren: stoelen! En geen tafel om me achter te verbergen. Dit wordt een 'spannende' avond besef ik. Ik probeer zo lang mogelijk recht te staan maar eens iedereen gezeten is kan ik niet anders dan me ook naar lagere regionen te begeven. 
En dan begint het. 
Een balein die de verkeerde kant op steekt en pijnlijk mijn rechterzij terroriseert. Ik weet niet hoe me te houden. Ik wring me op mijn stoel in allerhande posities en probeer de openstaande knoopsgaten te bedekken met respectievelijk mijn handtas, handen, een goedgevuld bord met lekkers. Even loopt mijn fantasie op hol en springen mijn knopen gewelddadig los en belanden in de bowl met sangria die net gulzig wordt leegeslurpt door een dorstige aanwezige die binnen de minuut stikt in één van mijn knopen. De eerste blogmoord, dat zou pas voor hits zorgen. Maar back to reality want naast de stekende balein begint nu ook mijn meest linkse ringteen af te zien. Dikke steunzolen in vrouwenschoenen proppen zorgt ervoor dat de uiteinde van je onderste ledematen platgedrukt worden, zeker als die door dokters gecatalogeerd worden als klauwtenen.

Thuisgekomen overschouw ik de schade: een bloedende teen en een pijnlijke blauwe plek in mijn zij. Heb ik een verborgen interesse in zelfkastijding, ben ik dom of gewoon een vrouw die probeert er goed uit te zien? Trekt u maar de conclusie, ik weet in ieder geval wat ik zaterdag ga aandoen om naar de kookclub te gaan: baggy broek, Sloggy slip met brede roze boord, slobbertrui en Birckenstocks. Sexy!

12:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: feest, vrouw, tenen, pijn, sexy, afzien, bustier, steunzolen, balein |  Facebook |

02-09-08

Countdown

Andalusie002Nog 18 keer slapen, nog 13 werkdagen, nog 455 uur.
En dan ben ik weg. 

Een week proeven, ruiken, koken, drinken, wandelen, relaxen en ontdekken in Andalusië.

Zaterdag kwamen we voor het eerst samen, 5 mannen, 8 vrouwen. Even onwennig maar bij een glas wijn en wat tapas werd het al snel gezellig. Een gevarieerde groep mensen die graag genieten en ontdekken. Meer moet dat niet zijn.

Ik kijk er naar uit.