09-09-08

Pijpen

Samson & GertGisterenavond, X aan de lijn. Ik geef een verslag over het oudercontact dat ik net bijwoonde en vraag of hij (met andere woorden zijn wederhelft) voor turnpantoffels voor ons Vedette kan zorgen. PPB is al enkele weken gestopt met werken, ze is 7 maand zwanger en heeft dikke voeten. Of zoals Vedette zei "haar enkels zijn gaan lopen en nu kan ze geen schoenen meer verkopen".
PPB heeft dus veel tijd. Tijd om met mijn Vedette te doen wat ik zelf graag zou doen indien ik thuis zat. Zoals haar op 1 september van school halen zodat ze mijn Vedette haar enthousiasme in primeur heeft en ik 's avonds te horen krijg: "Maar Mama, ik heb dat al drie keer moeten vertellen."

Ik zal er nooit aan wennen, een andere vrouw die moeder speelt over mijn kind.

Maar soit, laat ik maar blij zijn dat PPB goed is voor Vedette en er niet teveel bij stilstaan (zegt dat engeltje op mijn schouder me terwijl het het duiveltje grijnzend met een tafeltennispallet staat te zwaaien).
Turnpantoffels, daar ging het gesprek met X dus over. Ik hoor hem zuchten als ik vraag of zij ervoor kunnen zorgen. Vedette heeft woensdag turnen en gezien ik het druk heb wou ik deze ongelooflijk moeilijke taak doorschuiven. Kwestie dat ze ook eens iets mogen doen.

Maar enkele zuchten en zinnen later kwam de kat op de koord (spijtig genoeg niet mijn ondertussen 2 maand spoorloos verdwenen kater Ypsi). Vedette is vorige week voor de eerste keer gaan turnen. Maar volgens X zou Vedette liever gaan dansen. Vijf dorpen verder in plaats van om de hoek waar het turnen doorgaat.
"Hoe heb je het haar gevraagd?" repliceerde ik.
"Wat zou je liefst doen, naar de saaie turnles gaan of dansjes van K3 leren?"
"Op die manier? Verbazingwekkend dat ze dan voor dansen kiest” zei ik lichtelijk sarcastisch.
X mompelde. Op de achtergrond hoorde ik PPB fluisteren. Zij volgde van kleins af aan dans en stond als prille tiener een paar keer met haar armen te zwaaien op een podium achter een nephond en zijn immer jonge baasje die dringend een nieuwe deurbel moet kopen.

PPB wil van mijn Vedette een danseresje maken.
Ik niet. Ik dans niet. Niet naar haar pijpen.

22:30 Gepost door Elle in X - PPB | Permalink | Commentaren (11) | Tags: ex, turnen, trut, pijpen dansen, pingpongbal |  Facebook |

Commentaren

Foei... Ouch!
Pijnlijk verhaal voor ieder normaal denkend mens.

De hemel tergend als "ze" zo een kind benaderen...
Wat hadden ze verwacht?
Als PPB al niet slimmer is, dan zou X toch als buffer moeten dienen.
Foei...

Gepost door: Freekie | 10-09-08

't is van de kl*ten Nope, het went nooit dat iemand anders moeder speelt over jouw kind. Nooit.
De-gou-tant wat die 2 proberen. Niet toegeven meis!

Gepost door: Margo | 10-09-08

Sorry ik ben het niet eens met de voorgaande reacties. Waarschijnlijk wil je dochtertje écht liever gaan dansen dan te turnen. Probeer je eens voor te stellen dat het idee van een vriendin kwam en niet van de nieuwe vrouw van je ex. Zou je er in dat geval even afwijzend hebben tegenover gestaan?

Gepost door: Kwik | 10-09-08

Heb je het er zelf als eens over gehad met Vedette? Op een simpele eerlijke ludieke manier? Ze lijkt me een slimme meid en jij een goede moeder, dus de aap zal wel snel uit de mouw komen ;-)

Gepost door: Trits | 10-09-08

@ Tritsbits: inderdaad dat heb ik gedaan en tegen mij zegt Vedette dat ze het leuk vond, mijn ma was erbij en ze vond de les goed gegeven en Vedette heeft zich duidelijk geamuseerd en onmiddellijk vriendjes gemaakt. Er waren ook kindjes uit haar school en daardoor voelde ze zich dadelijk op haar gemak. Het is ook zo dat Vedette een beetje achterstand heeft qua turnen, ze kan nog niet mooi recht tuimelen bijvoorbeeld. Ik vind het dus belangrijk dat ze dat eerst goed leert, turnen is immers een goede basis om binnen een jaar of twee te gaan dansen.
@ Kwik: Het maakt niet uit of het voorstel van PPB komt of van iemand wiens mening ik meer apprecieer. Het feit is dat ik met de papa had afgesproken dat Vedette ging turnen. Het is van zodra PPB er zich mee moeit dat het allemaal stroef begint te lopen. Ik vind het voor een kind van nog geen vijf jaar belangrijk dat ze een buitenschoolse activiteit doet in de omgeving. Wij wonen afgelegen, er zijn geen kinderen in onze straat. Nu kan ze tenminste kinderen uit de buurt leren kennen.

Gepost door: Elle | 10-09-08

En op zo'n momenten ben ik weer blij dat mijn ex en zijn Trezebees héél ver weg wonen.

Gepost door: Sabine | 10-09-08

Volhouden... Volgens mij kan een kind van vijf nog niet echt kiezen, dus turnen lijkt me ook een goeie oplossing. Maar dat van die andere moeder kan ik ook begrijpen...lijkt me niet simpel, hou je goed!

Gepost door: tijdtussendoor | 10-09-08

blog Een hoop troubles allemaal! Wil je wel een compliment geven over je leuke schrijfstijl. Geloof dat ik hier terrecht kwam omdat ik in google iets intikte over een eerste date :) ben daarna wat gaan lezen. Turnen is prachtig! Laat ppbal haar afentoe een dansje leren!

Gepost door: Ralf | 11-09-08

Tja, 'niet toegeven' lees ik, maar moetje dat op de spits drijven? Je wil toch vooral dat je kind beweegt en zich goed voelt in haar vel; of dat dan via een turnles of dansles moet is misschien niet zo belangrijk. Maar via de dansles riskeer je wel meer rollenpatroon bevestigende poses...dus misschien toch ook liever turnen ;-)

Gepost door: Jan | 11-09-08

Wel, daar heb je inderdaad een goed punt. Ik ben zelf een 'wannabe'-dansertrees (maar dan wel een leuke *kuch*) en lenigheid en coördinatie van je ledematen is (zelfs voor mijn hippediehopgebeuren)(Yo mumma)toch wel een ware must. (ik bedenk me net: dat zou PPB toch moeten weten met haar danservaring?) En het geheel in acht genomen, neen... Vedette kan inderdaad best nog even gaan turnen. Om de hoek. Zoals dat met papa afgesproken werd. Als ze binnen een jaar of twee nog steeds verkocht is aan muziek, kan ze met een beter coördinatie en een gezonder inzicht overstappen naar dansjes doen. Nem.

En als 'men' begint te 'zagen', zeg hen maar dat het advies van een 'echte danseres' komt ;-) *verslik*

Gepost door: Trits | 11-09-08

Zo ben ik meester in het compromissen maken geworden : hij moet wat verder rijden om zapzoon naar de atletiek te krijgen, ik moet me wat verder verplaatsen om minizap bij de dansles binnen te smijten (wat heupgewieg en gedraai op de laatste hits) en de scouts lag zowat middenin. Ook voor de logo zo voor de logo.
Maar het moet praktisch mogelijk blijven en vooral het gevoel van manipulatie zou niet mogen opborrelen. Want dat zou ik toch ook een vervelende wending vinden, het gevoel dat 'aan de andere kant' ideeën worden aangepraat die te maken hebben met eigen projectie.

Gepost door: zapnimf | 21-09-08

De commentaren zijn gesloten.