05-09-08

Zelfkastijding

Ik barst, voornamelijk uit mijn kleren. Vorige zaterdagverjaardagsfeestje. Om te vermijden dat mijn jeans niet aan mijn lijf vergroeit besluit ik mezelf in mijn favoriete kleedje te wringen. Onderaan mijn bustier met baleinen om de Michelinkes in te tomen en een platte-buik slip om de voorkomen dat mensen gaan vragen 'voor wanneer is't?'Even doeltreffend als een corset want dankzij deze hulp-en steunmiddelen krijg ik alle knopen toe. Rechtstaand toch.

Maar wat zie ik als ik op het feestje arriveer? Jawel, de vijand van nauwe kleren: stoelen! En geen tafel om me achter te verbergen. Dit wordt een 'spannende' avond besef ik. Ik probeer zo lang mogelijk recht te staan maar eens iedereen gezeten is kan ik niet anders dan me ook naar lagere regionen te begeven. 
En dan begint het. 
Een balein die de verkeerde kant op steekt en pijnlijk mijn rechterzij terroriseert. Ik weet niet hoe me te houden. Ik wring me op mijn stoel in allerhande posities en probeer de openstaande knoopsgaten te bedekken met respectievelijk mijn handtas, handen, een goedgevuld bord met lekkers. Even loopt mijn fantasie op hol en springen mijn knopen gewelddadig los en belanden in de bowl met sangria die net gulzig wordt leegeslurpt door een dorstige aanwezige die binnen de minuut stikt in één van mijn knopen. De eerste blogmoord, dat zou pas voor hits zorgen. Maar back to reality want naast de stekende balein begint nu ook mijn meest linkse ringteen af te zien. Dikke steunzolen in vrouwenschoenen proppen zorgt ervoor dat de uiteinde van je onderste ledematen platgedrukt worden, zeker als die door dokters gecatalogeerd worden als klauwtenen.

Thuisgekomen overschouw ik de schade: een bloedende teen en een pijnlijke blauwe plek in mijn zij. Heb ik een verborgen interesse in zelfkastijding, ben ik dom of gewoon een vrouw die probeert er goed uit te zien? Trekt u maar de conclusie, ik weet in ieder geval wat ik zaterdag ga aandoen om naar de kookclub te gaan: baggy broek, Sloggy slip met brede roze boord, slobbertrui en Birckenstocks. Sexy!

12:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: feest, vrouw, tenen, pijn, sexy, afzien, bustier, steunzolen, balein |  Facebook |

Commentaren

ge kunt beter Islamiet worden ! dan wachten u ng zalige tijden bij Allah hierboven !!!! grts en fijn weekend !

Gepost door: bartje | 05-09-08

sexy ge zou kunnen verschieten hoe sexy ge er kunt uitzien in baggy broek, slggy slip met brede roze boord, slobbertrui en birckenstocks ... OK, sommige sterke punten accentueren kan de hormonen activeren, maar vrouwen zien er voor mij vaak ook sexy uit als ze zich gewoon goed voelen in hun outfit !
keep up the good blog-work !

Gepost door: witte76 | 05-09-08

Serieus? Oei, sorry dat ik voorstelde om te gaan zitten.
Is't daarom dat je zo vroeg doorging? :-)
Bij mij is't andersom; ik ga veel liever zitten om mijn lovehandles (die hangen wel overal een beetje de laatste tijd, maar soit) te camoufleren.

Gepost door: Margo | 05-09-08

Voordat... 't ganse interweb denkt dat ik alleen die bokaal zag, of gij dat uw moeite voor niks was; uw baleinen zagen er stralend uit.
:-p

Gepost door: Beo | 05-09-08

Lopen Ga joggen meid, het voldoet aan je behoefte tot zelfkastijding en je valt af.

ervaringsexpert

Gepost door: Patrick | 06-09-08

Overdrijver! Je zag er wegblazend uit sokken fantastisch uit.
Wedden dat je dat ook nog doet in twee centimeter ruimere kleren doet?

Gepost door: zapnimf | 07-09-08

@ Patrick ik sinds kort terug 2-3 keer per week lopen maar om af te vallen moet ik wel wat meer doen

Gepost door: Elle | 07-09-08

... Ik barst ook uit mijn kleren en mijn collega's zeggen dat de zon verdwijnt als ik me buk.
Ik heb geen jeans om me in te wringen, maar alleen kleedjes en rokken. Rokken met rekkers tegenwoordig ...

Gepost door: Miss Mystic | 08-09-08

Als ge wilt afvallen, dan moette mee komen fooren met strakke Jurgen! En dan kunde ook zien hoe hard strakke Jurgen tegen een boksbal kan slagen op de foor. Vereiste is wel dat je dan een belachelijk kort rokje aandoet en een bikkembergstruitje, kwestie van niet in het schandaal te vallen bij mijn foormaten!

Gepost door: strakke Jurgen | 09-09-08

de mooiste modetijden zijn toch als je hemd uit de broek weer helemaal in is

Gepost door: treiner | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.