30-06-08

Slaapwel

Mycoplasma virus is het verdict van de pediater. Gezien mijn vedette een sterke madam is heeft ze er buiten vermoeidheid gelukkig niet veel last van. Medicijnen en rust schreef de dokter voor. De medicijnen, dat is geen probleem maar die rust opleggen aan een superactieve kleuter die zich goed voelt, niet evident.

Gisteren, toen de papa haar kwam halen, zei ik: "Na de middag moet je rusten, je mag een film zien maar je moet stilliggen in de zetel." Ze repliceerde: "Als ik niet moe ben, dan moet ik toch niet rusten, pfffff. Jij zou beter wat meer slapen mama, je ogen vallen bijna toe. Of wat minder naar feestjes gaan, zotteke."

Vanmorgen aan de foon, nog voor ik haar hetzelfde kon vragen: "Je bent toch op tijd gaan slapen mama, anders geen feestjes meer zene!" Soms weet ik echt niet meer wat zeggen. Zeker niet na een weekend met veel feestjes. Slaapwel.

Commentaren

Tiens Mycoplasma ken ik maar al te goed. Een paar jaar op rij telkens opnieuw prijs gehad. De laatste jaren gelukkig niet meer. Typisch was dat een gewoon antibiotica zoals augmentin er totaal geen effect op heeft. Rulid in mijn geval loste het probleem telkens vrij snel op. Voordeel als volwassene is dat je snel door hebt welke symptomen typisch zijn en je zelf snel kan aandringen op een bloedproef zonder eerst nodeloos een andere kuur te doorlopen. Dat er een link is met CVS had ik nog niet gehoord.
Goeie zaak dat het zo snel gevonden is.

Gepost door: Beo | 30-06-08

@ Beo Inderdaad, antibiotica op zich heeft geen effect. Maar blijkbaar zijn er enkele antibiotica-middelen waar een stof inzit die het virus van vorm doen veranderen en zo door het immuunstelsel kunnen afgebroken worden (voor zover ik de pediater haar uitleg verstond).

Gepost door: Elle | 01-07-08

Klinkt allemaal toch wel ernstig. Gelukkig is ze sterk! Veel moed en slaap allebei maar goed.

Gepost door: elke | 01-07-08

Zwaar onder de sloef bij de dochter :)

Gepost door: Lore | 02-07-08

Nooit van gehoord.
Hopelijk duurt die verplichte rust niet te lang. O gruwel voor zo'n kind.

Gepost door: zapnimf | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.