28-04-08

Speeddate of hoe 3 minuten zowel lang als kort kunnen lijken

"Wat boeit jou in het leven" was de openingsvraag van mijn eerste date. Zijn stem was even monotoon als zijn uitgestreken gezicht. Hij zat al 30 seconden naast me maar toch begon hij pas te praten toen de gong ging. Ik sloeg iets uit mijn botten in de zin van "Ik hou van creatief bezig zijn en genieten van kleine dingen, blablabla". Hij luisterde niet echt maar was binnensmonds al druk bezig met het herhalen van zijn voorgekauwde pleidooi. "Ik ben advokaat" vertelde hij "en in mijn vrije tijd ga ik graag naar zee". "Fijn", zei ik. "Waar ga je meestal?" "Ah  naar Knokke hé", replikeerde hij, alsof België maar één badstad heeft.

Dooooooooooooooooooing (of welk geluid een gong ook maakt).
"Ik woon in M. Ik heb met mijn ouders een transportbedrijf." Ik moest moeite doen om hem te verstaan, ondanks dat ik jaren in zijn geboortestad heb gestudeerd had ik het moeilijk met zijn zware accent. Hij keek constant naar de tafel, durfde of wilde me niet aankijken. "Je was me direct opgevallen toen ik binnenkwam" biechtte hij op terwijl hij nog steeds omlaag keek. Hij kan dus wel degelijk opkijken. "Uw haarkleur, vind ik show." "Ik ben vandaag ook naar de kapper geweest. Ja ik weet het, ik ben kaal maar mijn tondeuse was kapot en die paar verdwaalde donshaartje moesten eraf." Ik keek ondertussen ook naar de tafel maar bespeurde niets interessants. "14€ om glad te scheren. 't Is een schande." Ik knikte bevestigend. "Daarvoor had je beter een nieuwe tondeuse gekocht". "Amaai niet" zei hij en richtte zijn hoofd op en keek me aan.

Dooooooooooooooooooing.

"Ik ben rijper dan ik eruit zie." De cliché-uitleg van een 26-jarige die probeert aan te pappen met een vrouw van in de dertig. Hij is overenthousiast als blijkt dat we niet ver van elkaar wonen. "Laten we afspreken, ik heb nog geen plannen voor volgend weekend." "Ik wel" loog ik.
Tijdens de fuif sprak hij me weer aan. "Mag ik iets vragen, je moet eerlijk antwoorden." Ik knik. "Heb je mij aangevinkt op het keuzeformulier?" vraagt hij. "Nee" zeg ik. "Te jong zeker", vroeg hij met puppie-oogjes. "Ja" bevestig ik, ook al was zijn leeftijd niet de eerste reden om hem niet te kiezen.

Gelukkig waren er ook enkele leuke mannen. In totaal had ik 15 gesprekspartners uit mijn regio en leeftijdscategorie. Twee daarvan duidde ik aan op het keuzeformulier. Vooral één van hen wil ik graag terugzien. Hij was lief, had een leuke uitstraling en hij houdt van koken. Vandaag verwacht ik een mail van de organisatie en weet ik of hij mij ook gekozen heeft. Dan hebben we een zogenaamde 'match'. Maar ik schat de kans klein in. Hij toonde niet meer dan beleefde interesse. Volgens mij valt hij eerder voor kalmere en slanke dames. Hopelijk zit ik fout. 

To be continued?

Commentaren

awel ik hoop het voor jou. Echt.

Gepost door: mieke | 28-04-08

Uitleg... Hoe zie je aan een man dat hij op kalme en magere types valt? ;-)
Grts, JB

Gepost door: JB | 28-04-08

Vrouwelijke intuïtie, JB. Of misschien heeft hij dat gewoon letterlijk gezegd.

Gepost door: Elle | 29-04-08

Veel succes. En mocht het niets worden: "diene loser verdient u niet!"

Gepost door: just_a_girl_next_door | 30-04-08

Hahahahahahaaaa!
Geweldig! Drie minuten hebben en dan over je tondeuze leuteren.

Gepost door: zapnimf | 19-05-08

watte? Zitten we nog in de middeleeuwen of zo? Gewoon gaan, u amuzeren en met de taxi naar huis als je gedronken hebt! En vergeet vooral niet een paar briefjes mee te nemen om in hun stringske te stoppen ;-)

Gepost door: Vette luc | 19-06-08

Leuke blog over Speeddaten, ik heb me ook laten overhalen door een single vriendin om binnenkort te gaan speeddaten in Kortrijk.. Ik ben eens benieuwd. Iemand ervaring met www.singles-events.be ?

Gepost door: Sofie | 20-09-11

De commentaren zijn gesloten.