25-07-13

Est-ELLE Folle?

"Ikke, nog eens trouwen? Zot!" riep ik een paar jaar geleden.
Ondertussen loop ik al meer dan 6 maand met een mooie ring om de vinger en wonen we al dikke 3 jaar samen met onze 4 kinderen en twee katten.  

A lot has changed is een understatement als je vergelijkt met toen ik hier begon vertellen.
Maar Elle is nog steeds een belangrijk stuk van mij en daarmee ook de zin om te bloggen.

Elle is nu Estelle, nog steeds een beetje Folle: ESTELLEFOLLE.COM 

11:44 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-04-09

NEXT

_MG_8608Een punt.
Een zwart, mooi, klein maar duidelijk punt.
Dat zet ik er hier achter.
Alles heeft zijn tijd. Die van S30S is voorbij.
Niet omdat ik nu dagelijks met dezelfde man date maar omdat ik hier uitgepraat ben.
Ik heb mijn verhaal gedaan. Het verhaal van de gedumpte vrouw die haar leven heropbouwt. Het verhaal van ups en downs, van zotte stoten en stil verdriet.
 
Ik heb enorm genoten van dit blogavontuur. Van het nieuwe, de aandacht, de vele reacties. Van de grappige en soms zelfs vunzige voorstellen van mannen. Van de mensen die ik dankzij mijn blog heb leren kennen, vooral diegene waarmee ik IRL nog steeds contact heb en onder mijn vrienden mag rekenen.

Deze blog heeft me veel meer opgebracht dan een goeddraaiende teller. Meer dan ik me bijna drie jaar geleden had kunnen voorstellen.
Daarom wil ik jou graag bedanken. Om hier te komen, terug te komen, te lezen en eventueel te reageren.
 
Het is tijd om de laatste virtuele pagina om te draaien.
Elle haar verhaal is uit.
 
NEXT.

12:18 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) | Tags: blog, einde, dank, elle, punt, next |  Facebook |

19-03-09

Jungle Drum

heart

Beste hart van mijn lief,
 
Ok, Jungle Drum een leuk liedje vinden, daar kan ik inkomen.
Maar de tekst in praktijk willen omzetten, dat is echt niet nodig.
Bij deze wil ik afspreken dat jij rustig je werk blijft doen.
Niet te snel, niet te traag.
Gewoon blijven kloppen, zo moeilijk kan dat niet zijn.
Ik weet nu dat je 200 slagen per minuut kan, je hoeft het me niet meer te bewijzen.
Dus we vergeten gisterenavond en beginnen met een schone lei. 
Geen overdreven hartkloppingen- of ritmestoornissen meer.
Jij en je drager moeten nog lang meegaan.
En tegen een stootje kunnen, liefst eentje van mij.

Dank bij voorbaat.

02-03-09

Lucky

skiZowel de sneeuw, het relaxe 'niets moet'- gevoel, het eten, de zonneterrassen, glaasjes Alisier, knuffels, vrijpartijen en lachbuien waren zalig.
Nu is het back to reality en aftellen tot hetvolgende 'alleen van ons'-weekend. 

Nog 32 keer slapen en we stappen op een vliegtuig naar Venetië.
Lucky me, I know.

10:47 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: zon, genieten, weekend, terras, lief, venetie, zalig, ski |  Facebook |

25-02-09

Santé

dieet13 zijn er af. 13 overtollige kilo's.
Inderdaad, dat is niet slecht en ja, ik voel me stukken beter. Mijn BMI is nu 24,9. Gezond maar nog meer dan genoeg reserve.
7 kilo reserve om juist te zijn, die moet ik volgens mijn diëtiste nog kwijt. Pffffffffffffffffffffffffffff.
 
Maar ik ben het diëten ongelooflijk beu. Ik kan geen Wasa cracker, Philadelphia light natuur (en alleen die, zeker niet diegene met smaak) of appel (met schil!) meer zien. De 90 gram vis komt, gelukkig niet letterlijk, mijn oren uit. De groen thee en liters water kap ik liever rechtsreeks in't toilet. Waarom ik dan niet stop? Omdat ik moet wachten op mijn stabilisatieprogramma, als ik dat oversla gaan de kilo's erbij vliegen. Voor zover ze dat sowieso niet gaan doen. Dus hou ik nog even vol. Tussen de etentjes en weekendjes door. Want je denkt toch niet dat ik dit weekend de après-ski ga overslaan of in het hotel een aangepaste menu ga vragen zoals mijn diëtiste me aanraadde?  No way, ik ga genieten, van het skiën, het 'weg zijn', mijn lief, het eten en schnaps/bier/wijn. Santé!

16:48 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: verlies, gewicht, dieet, afvallen, beu, bmi, tlc |  Facebook |

18-02-09

Zalig

En het was een zalig weekend.
Zaterdagvoormiddag geshopt met mijn ma, in de namiddag genoten van het Valentijn-enthousiasme van mijn Vedette om 's avonds ongeduldig te wachten op mijn prins en de ontknoping van zijn tips, raadsels en bijhorende cadeau.
Of cadeaus om juist te zijn want hij arriveerde met twee grote dozen. Tussen hopen krantenpapier zaten kleine pakjes, voor elke tip één. 'De Wandelaar' van Adriaan Van Dis, een paraplu (want als regent in ..., druppelt het in Brussel), een metroplan, een reisgids, een muziekcd met liedjes over ..., eetstokjes (voor een etentje in zijn favoriet chinees restaurant in ...), een menukaart voor een etentje in de Eiffeltoren en uiteindelijk een bon voor twee overnachtingen in Parijs. 
"Nu nog een kandidaat vinden om mee te gaan, pffffffffffff, ik zou niet weten wie" grapte ik blij giechelend.
 
Mijn cadeau volgde de volgende dag. Brunch met champagne (en voor mij Dafalgan), ideaal na een zware kookclubavond. Gevolgd door een luilekkere namiddag in de sauna, inclusief een uurtje superrelaxerende massage. Niet het meest originele cadeau maar wel zalig. 
 
En we hebben nog veel andere leuke weekends in het vooruitzicht. Binnen 8 dagen vertrekken we naar de Vogezen voor een skiweekendje. Begin april vertoeven we in Venetië en eind mei genieten we van mijn Valentijn cadeau. Tussendoor staan er nog enkele concerten en natuurlijk ook etentjes gepland. Tickets voor 4 dagen Werchter en Madonna zijn ook al geboekt. Mijn agenda en vooral bankrekening kreunen.
Maar ik lig er niet wakker van, we leven maar één keer en ik wil het graag goed doen!

23-01-09

Vanavond zal ik stralen

prinsesVanavond een feestje. Witch wordt 31 en enkele maanden en geeft samen met haar nicht een uitgesteld verjaardagsfeestje. Niets speciaals moest die vriendin geen familie zijn van mijn teergeliefde ex. Vanavond dus een gezellig onderonsje met X, PPB en mijn vroegere vriendenkring. De vriendenkring die me sinds de scheiding medelijdend bekeek als de gedumpte vrouw wiens plaats verrassend snel was ingepikt door een andere bekende bolle kop.
 
Oorspronkelijk was ik van plan mijn knapste vriend mee te vragen maar gezien de ontwikkelingen van de laatste weken was even knipperen met mijn wimpers voldoende om mijn loverboy te overtuigen een babysit in te huren en me te vergezellen. Bij deze zal X en co weten dat ik een vriend heb. Een lekker vriendje.
 
Vanavond zal ik stralen, doe ik mijn mooiste kleedje aan, diepste decolleté en hoogste laarzen. Hou ik mijn kop recht en smile van het begin tot het einde. Zal ik dansen, lachen, zeveren en genieten.

Vanavond ben ik een prinses. Mét prins.

09:41 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: feest, vrienden, ex, prins, bal, prinses |  Facebook |

24-12-08

FFW

511640645Cap-Blanc-Nez-2006-093Ik heb het dit jaar niet, het kerstgevoel.
Als enig kind die er zelf ook maar één baarde is de tafel vanavond bij mijn ouders halfvol.
Ten laatste 21u moet Vedette haar bed in en zal ik alweer alleen in mijn zetel zitten.
Morgen gaat Vedette naar de papa en profiteer ik ervan om mijn huis goed te kuisen.

Dit feestbeest wil voor één keer kerst skippen en op de FFW-knop drukken tot vrijdag.

Want die dag belooft wél zalig te worden ...

14:17 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: feest, kerstmis, ffw, skippen |  Facebook |

23-12-08

Simpel

couch cuddling


Niet goed meer wetend welke armen en benen
van wie zijn,
verstrengeld in de zetel.
Warme handen op mijn rug, kussen in mijn nek,
lippen die elkander zoeken.
 
En daar samen in die zetel is de wereld
simpel en mooi .
Maar vooral, van ons.

08-12-08

Mijn broek zakt af

and I like it!

21:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-12-08

Impeccable timing

Piet%20masker%20plat-lProbeert u zich even in te leven in volgende situatie:

Je wordt gevraagd om op het Sinterklaasfeest van je werk enkele collega's om te toveren tot zwarte piet. Ze stoppen je twee doosjes donkere make-up in de handen waarvan je serieus aan de bruikbaarheid en vervaldatum twijfelt. Om niet voor verrassingen te staan beslis je het vooraf te testen. Bij gebrek aan een gewillige en ongelovige kandidaat besluit je om het op je eigen gezicht uit te proberen. Je wacht tot je Vedette slaapt en brengt het zwarte goedje aan. Je laat het drogen om nog een tweede laag aan te brengen. Ondertussen maak je je lunch voor de volgende middag klaar. Omdat je grote 'ik kan dat zoals de echte chefs'-mes te bot is, glijdt het onverbiddelijk in het zachte vlees van je vinger. Bloed en loshangend vel mengen zich met de mango die je probeerde te dissecteren. Je neemt een handdoek en draait die rond je vinger. Je zet je even neer want door je sobere diëet voelen je benen plots flauw. Op dat moment klopt er iemand op de achterdeur. Je buurvrouw, alias moeder, komt binnen, bekijkt je van kop tot teen en lacht. Met een irritante grimas op haar gezicht zegt ze: "Ik vraag al niets, ik zal gewoon wat plijsters halen." Ze komt terug met een doosje knalgele Disney plakkers, kiest er één met Minnie Mouse op uit en verzorgt je vinger zoals alleen een moeder dat kan. Ze geeft er een kus op en zegt met overdreven veel empathie neigend naar leedvermaak: "Chance dat je er nóg negen hebt." 
 
Je draait je ondertussen bijna even zwarte uitziende kip om en lek het vork af. Je vloekt mompelend. Lippen verbrand. Je houdt je blikje cola tegen je mond. Je lippen zwellen en het voelt alsof ze gaan springen. Ondertussen druipt het bloed vanonder de plakker op je vinger. Je wikkelt er weer een handdoek rond en zucht.
En jawel, net op dat moment, gaat de deurbel. Op het camerascherm zie je een close-up van je teergeliefde buurman die waarschijnlijk op jacht is naar een paar eieren, boter of een lief. 
En daar sta je dan aan de deur, niet meer beseffende dat je zwart zie tot achter je oren, met een oversize pijama met belachelijke figuurtjes die zeggen 'Le régime, je commence demain', een handdoek rond je vinger en dikke rode lippen. 
De buurman staart je met zijn uitpuilende ogen aan, hij maakt aanstalten om iets te zeggen maar doet het toch maar niet. 
 
Jij zegt: 
 
a) U bent toch braaf geweest hoop ik? Want de Sint komt zo.
b) Als de Michael zich mag bleken, dan doe ik het omgekeerde
c)  Speciaal maskertje, heel effectief.
d) ???

25-11-08

Heeft u ook ...

ben crabbéHeeft u ook zo een hekel aan mensen die te pas en te onpas zeggen: "Begrijpt u?"?
Ik wel. Ik krijg er den hiepentriet, het vliegend schijt en nog andere onaangename bijverschijnselen van. Ik vind het ongelooflijk denigrerend en arrogant.
 
P.S. de afbeelding bij deze post is totaal irrelevant. Begrijpt u?

15:12 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: irritant, hekel, arrogant, begrijpt u, denigrerend |  Facebook |

21-11-08

Meisjes van 14

Ze komt aangereden in haar jeep, van de firma. Ze stap uit, gerokt, high heels.
Ze doet teken dat ze nog even aan de lijn is met een collega.
Voor mij staat een zakenvrouw, manager of hoe je het in grote-mensen-taal ook wil noemen.
 
Maar dat is niet wat ik zie. In mijn gedachten rijdt ze nog met de fiets. Draagt een afgescheurde jeans en te groot t-shirt met bedrukking van een schilderij.
Ik heb lang donkerblond haar en twee verschillende Allstars aan mijn voeten. We giechelen over vriendjes, wie met wie heeft gekust en maken plannen voor de grote vakantie. En eigenlijk doen we dat nu nog. Dromen over reizen, giechelen over sex, wie met wie, hoe en waar. Vooral lachen en zeveren. Even alle serieuze zaken vergeten.
Ook al verraden onze kleding, gezicht en lijn dat we net iets ouder zijn, diep vanbinnen zijn we nog steeds, meisjes van 14.

12:22 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: tiener, vriendinnen, meisjes van 14 |  Facebook |

19-11-08

Betweters en vettige eters

saw treeMag ik even, een boom omleggen. Een dikke, zware en koppige eik want bibi heeft de laatste tijd last van betweters en moeiallen.  Ik heb het over mensen die het nodig vinden uitgebreide negatieve commentaar te geven als ik zeg dat ik een bepaald diëet volg. Toevallig zijn het altijd magere mensen die sinds hun zestien jaar geen gram meer zijn bijgekomen.
Een voorbeeld van reacties die ik vorig weekend mocht aanhoren: 
"Laat de chocolade, chips, fastfood en pannenkoeken vallen en dan is al dat gedoe niet nodig."
"Hoezo, ik moet geen eten voor jou voorzien? Voor één keer kan dat toch geen kwaad? Je gaat toch niet asociaal doen en op mijn verjaardag water drinken? ..."
"Meer energie verbruiken dan je opeet, zo simpel is het."
 
Ik heb op het moment zelf wijselijk mijn mond gehouden, ik heb het afgeleerd te reageren op domme uitlatingen van mensen die niet weten waarover ze praten.
Maar na een saaie discussie vanmiddag aan tafel wil ik hier even mijn gal kwijt.

"Sjoeke, ik eet zelden chocolade of chips. Ik ga misschien om de 3 maand eens naar de Quick en pannekoeken eet ik niet graag. Sommige mensen mogen eten en snoepen wat ze willen en komen niets bij, anderen moeten opletten of ze worden moddervet. Ik hoor bij de tweede categorie. Dit is geen excuus om teveel te wegen maar gewoon een feit. Live with it, I do."

"Als ik een diëet volg doe ik het goed en strikt. Omdat ik weet dat als ik iets lekkers proef, ik de smaak te pakken heb en het eens zo moeilijk is om eraf te blijven.
Zijt gewoon blij dat ik naar uw flauw verjaardagsfeestje kom en zaagt zo niet over wat ik al dan niet eet of drink."

"Zo simpel is het voor een vrijgezel zonder kinderen en sociaal leven die niet kan koken en zo goed als niets lekker vind. Kom jij elke dag twee uur babysitten zodat ik kan gaan sporten? En maak ondertussen mijn Vedette haar schooltas, mijn slaatje, de was, strijk, kuis en entertain die overactieve 5-jarige. Dat zou simpel zijn, voor mij."
friet
Ik diëet gezond, onder doktersbegeleiding. Ik eet dagelijks voldoende uit elke voedingsgroep of het nu uit het klavertje vier of de piramide is. Ik wil niet mager zijn, maatje 40 is al meer dan goed genoeg. Dus laat me gewoon doen, zwijg en geniet ervan als je vanavond weer een groot pak frit met een curryworst special bestelt.

14:39 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: dom, commentaar, gezond, voeding, dieet |  Facebook |

14-11-08

Richting

yoghurtWist u dat yoghurt een draairichting heeft?
En dat rechtsdraaiende het beste is gezien je maagsappen ook rechts draaien?
Nee? Dan weet u het nu.

Geen dank, ik ben mijn diëtiste ook ongelooflijk dankbaar dat ze dit feit met me deelde.
Sindsdien is mijn leven veranderd.
 
En droom ik elke dag van romige, volle en linksdraaiende yoghurt.

10:13 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: draaien, rechts, yoghurt, richting, dieet |  Facebook |

12-11-08

20 - dag 10

MichaelBubble't Is hard, mijn diëet. Niet zozeer wat ik mag eten (of eerder wat niet) maar wel de aanpassing qua gewoonten en bezigheden.
Het wordt me nu eens te meer duidelijk hoe erg eten en drinken deel uitmaakten van mijn sociale leven. Hoe erg ik ervan genoot. Hoe erg ik het mis.
Het gevolg is dat ik nu vele meer thuis ben, minder vrienden zie en enkele oude hobby's opgedoken heb.
Zo ging ik naar de bib voor enkele romans. Haalde ik mijn amateur-florist-talent uit de kast en maakte een abstract stuk met de originele naam 'rechthoek met gat'. Ik ontwierp de uitnodigingen voor mijn Vedette haar verjaardagsfeestje, nam ik het risico om samen met haar de nieuwe collectie kerstballen te bewonderen bij Van Uytsel en werden we bijna buiten gesmeten in het fotomuseum van Antwerpen.
Jawel, Elle wordt creatief en cultureel.

Toen ik Tutti Frutti opbiechtte een cd van Michael Bublé gekocht te hebben werd het stil aan de andere kant van de lijn.
"Elle, dat is erover. Nee, een cd-bon of superlage prijs is geen excuus. Den Bubblé, da's al zo erg als Frans Bauer begot."
Een identiteitscrisis was haar verdict.

Call me irrisponsible zou mijn nieuwe vriend zeggen :-)

03-11-08

20 - Dag 1

bmi"20" zei ze.
Ik trok mijn wenkbrauwen op.
"20? Is dat niet wat veel? Ik had eerder aan 15 gedacht. Daar zou ik al heel blij mee zijn." replikeerde ik.
"Nee 20" hield ze vol. Ze nam haar rekenmachine. "Dan kom je op 21."
"21? Dat heb ik sinds mijn 16 jaar niet meer gehad!" zei ik onthutst.
"En toch. Dat gaat je lukken" zei ze kordaat. 
 
Vandaag begin ik eraan.
20 (15) kg afvallen, op een gezonde manier en met begeleiding.
En ik zie het volledig zitten!
 
*Buikt grolt*
Zucht. Of niet.

12:25 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: vermageren, start, afvallen, tlc, bmi, dieet, regime |  Facebook |

31-10-08

Stinkend rot

Vandaag laat ik iedereen meegenieten van mijn rothumeur. 
Waarom zo'n lang gezicht?
Een combinatie van shit op mijn werk, PMS en een nachtmerrie die door mijn hoofd blijkt spoken. Ja op Halloween, funny.
NOT.

Dergelijke rotdag wordt meestal gevolgd door een emo-dag. Dus eigenlijk blijft u best een paar dagen uit mijn buurt. Neem een week om zeker te spelen. Vrouwen hé, ik zal het zelf maar zeggen.

27-10-08

Zelfbevrediging en jeuk

bic Ik ben, zoals zoveel bloggers, getagged om 6 quirkdingen over mezelf te vertellen.
In't Vlaams: Maai smeet nen stok en 't is de bedoeling dat ik 6 rare gewoonten of grillen bekend maak.

En jawel, ik heb (had) zo een paar quirkjes.

- Ik kan er niet tegen dat een Bic open geklikt is als er niet mee geschreven wordt. Als ik bij iemand kom en ik zie een balpen uitgeklikt liggen, dan zal ik die stiekem toe klikken.

- Ik hou niet van even getallen. Zo zet ik mijn wekker om 6u31, nooit om 6u30 of 7u. Anders zou de wereld vergaan en ik alleen achterblijven tussen wilde dieren die me willen opeten. U kent dat wel.

- Rond mijn 15-16 jaar at ik gemiddeld 7 lolly's per dag. Met voorkeur appelsien- of colasmaak. Na een jaar had ik twee rotte tanden en heb ik wijselijk besloten het likken (van lolly's) op te geven.

- Ik droom soms (voornamelijk als ik voor het slapengaan veel champagne tot mij genomen heb) in het Spaans en doe dan hardop druk mijn uitleg.
In wakkere en nuchtere toestand kan ik geen twee zinnen Spaans achter elkaar plakken.

- Elke moment dat ik stilzit of niets in mijn handen heb wrijf ik deze op een bepaalde manier over elkaar. Dan vouw ik mijn vingers zoals wanneer je een Onzevader (of Weesgegroetje voor de feministen) bidt en wrijf met mijn vingertoppen van het midden van mijn bovenhand tot aan mijn knokkels. Omdat het zalig voelt. Een vorm van zelfbevrediging die je zonder choqueren boven tafel kan uitvoeren.

- Na sex jeuken mijn oren. Met mijn vingers dan even in mijn oren keutelen is een must zoals voor sommigen een sigaret.

Voor de rest ben ik vrij normaal, lol.

Ik hou dit stokje bij, ik ken zo goed als niemand die het nog niet gekregen heeft. En wie weet komt het nog eens van pas. Om te krabben, ofzo.

19:55 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: droom, lolly, oren, stok, jeuk, gewoonte, bic, balpen, quirk |  Facebook |

23-10-08

Humor en spek

finger simpsonsBeste lezers,

wat ik hier schrijf is in 99% van de gevallen doorspekt met humor en zelfrelativering.
Veel humor en zelfrelativering. Zie het als een parodie, een cartoon die alleen maar bepaalde kanten van mijn leven, mezelf en mijn dates weergeeft en uitvergroot.
Dus mailtjes waarin ik verweten word een pretentieus wijf te zijn die denkt dat alle mannen voor haar vallen, die zijn onnodig en belachelijk. Ik wéét gewoon dat ik alle mannen kan krijgen, die niet impotent, pater of homo zijn natuurlijk. (Wie hier geen sarcasme herkent, u bent het waartegen ik het nu heb).
En als je je stoort in wat ik schrijf, klik door, block mijn blog voor mijn part. Move on mensen zonder humor, er zijn genoeg serieuze blogs om je wijsvingeropstekende commentaar te geven.

14:07 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: blog, humor, date, spek, lezer, zelfrelativering |  Facebook |

21-10-08

Meerkeuze

Beeld je hetvolgende in:
Je bent een man en op vakantie leer je een vrouw kennen waarmee het goed klikt.
Terug thuis schenk je voor haar verjaardag een bon goed voor een 4-gangen diner bij jou thuis. Een flesje parfum zou gemakkelijker geweest zijn maar je wil je uitsloven en bewijzen dat je ook iets lekkers op tafel kan toveren. 
Buiten de chocomousse die stijver is dan diepgevroren choco verorbert ze alles smakelijk en complimenteert je voor de moeite.
Je stelt voor in de zetel te gaan zitten, nog een glaasje wijn te drinken en de foto's van op reis te bekijken. Je installeert je beide knus voor de laptop en geniet van de beelden. Je lacht, zevert en geniet na. Je zakt steeds dieper in de zetel en dommelt in. Je bezoek probeert je speels wakker te houden met een kussengevecht. Ze maakt duidelijk niet meer naar huis te willen rijden met het late uur en teveel aan wijn als excuus. Je antwoordt niet en valt in de zetel in slaap. Ze zegt dat ze het koud heeft en je stelt haar voor om in je bed te kruipen terwijl jij in de zetel blijft liggen. Ze lacht en repliceert dat er in dat bed plaats voor twee is. Je zegt even niets en antwoordt na lang beraad: 'ok'.
Je kruipt na haar in bed, nestelt je zo ver mogelijk van haar vandaan en valt binnen de 2 minuten in slaap. 's Morgens slaap je stevig door, je wordt niet wakker van je eigen gesnurk. Je merkt zelfs niet dat je bezoek tegen je aan komt liggen maar door gebrek aan reactie opstaat, je douche gebruikt en wegrijdt.
 
Je bent:
 
a) een platte sjat.
b) een nog niet helemaal overtuigde homo.
c) aan het twijfelen in te treden bij de Norbertijnen.
d) enkel geïnteresseerd in vriendschap.
e) impotent.
f) .... (vul zelf in)

17-10-08

Keukendrama

cup vaseVanmorgen in de keuken op mijn werk. Een gezellige conversatie tussen de veel te wakkere collega MP (Miss Perfect) die om 21u in haar bed lag, en mezelf, die om 21u met een glas champagne in de hand zat, met kleine oogjes en lichte hoofdpijn.En ik, die om 21u met een glas champagne in de hand zat, met kleine oogjes en lichte hoofdpijn.
 
MP - Wie heeft die kopjes bij de glazen gezet? Dat doe je toch niet, allé nu, wat voor mensen lopen hier rond.
Ik - Ja wat een ramp, shocking.
MP - Maar dat doe je toch niet, daar krijg ik het  vliegend van!
*Ze verzet alle tassen naar het schap ernaast*
Ik - Als het schap met de tassen vol is zet ik ze ook bij de glazen, plaats genoeg.
MP - Ah nee, dat doe ik nooit. Ik stapel de tassen op zo'n manier dat ze allemaal op dat éne schap kunnen.
Ik - Pfffff.
MP - Bij mij thuis staan de glazen niet in dezelfde kast als de tassen hoor.
Ik -  Bij mij wel. Samen met de paarse eierdopjes die ik nooit gebruikt. En mijn Duvelglas en Vedette haar Winnie de Pooh beker.
MP - Maar allé. Daar zou ik niet mee omkunnen.
Ik - Zijt content dat iemand het afwasmachien al heeft leeggemaakt.
 *Geeuwt ostentatief.*
 
Ik deponeer mijn gebruikt lepeltje in het afwasmandje. 
 
MP - Zo toch niet, dat moet omgekeerd, weet ge dat niet? Jezus!
Ik - Sjoeke, hebt gij geen ander dingen om u druk in te maken?
MP druipt geïrriteerd af.
 
Vanmiddag heb ik de vaatwasser leeggemaakt.
En de tassen tussen de glazen gezet. Gevaarlijk hoog gestapeld, op één schap.

Ik kan er niet mee om, mensen/gendarmen die zich druk maken over pietluttigheden.

08:36 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: drama, keuken, tassen, stapelen, pietluttig |  Facebook |

15-10-08

Rozegeur

Ik heb het vaak, dat 'day-after' gevoel.
Na mijn vakantie bijvoorbeeld, of 's zondags na een hilarische avond stappen met vriendinnen. Het contrast. Vriendschap, aandacht, warmte en dan alleen thuiskomen in leegte en kilte. 
Die leegte hangt nu al enkele dagen rond mij. Ze glipte mijn huis binnen toen mijn vrienden vorige week buitengingen.

Tijd dat ik de deur achter me sluit.
Tijd voor een feestje, bijpraten met een vriendin en schuldig geflirt.

Single zijn is niet altijd rozegeur en maneschijn. Niet altijd.
Maar ik hou van de momenten dat het wel zo is.

14:44 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-10-08

Niet goed wakker

Oeps, foutje. Ik heb per ongeluk vorig postje gedelete. 't Is dat ik toch al 5 minuten uit bed ben maar helemaal niet wakker. Soit, ik ga het niet herschrijven, de meesten onder jullie heb al gelezen dat ik simpelweg blij ben, jawel, nog steeds.

Slaapwel.

11:02 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: oeps, foutje, delete, verwijdert, per ongeluk |  Facebook |

06-10-08

Overdaad

- Een week kookreis: Stevig ontbijt, 's middags dagschotel, 's avonds 3 gangen. Veel te veel wijn. 
- Vorige zaterdag: ik achter de kookpotten voor familiefeestje bij mij thuis. Met andere woorden, eten, eten en drinken.
- Donderdagavond 7 vrienden over de vloer; hapjes, cava en wijn.
Vrijdag hoofdpijn en kleine ogen op't werk.
-
Zaterdagavond kookclub: 4 gangen, aperitief en wijn.
-
Zondag: eten bij de buren. U raad het al, lekker eten en wijn.
- Midden volgende week verjaardag beste kameraad. Etentje. Ons kennende méér dan één gang en meer dan één fles wijn, de man.
-
Zaterdag daarna: eten bij VL (VakantieLief, klinkt beter dan Nerd)
-
Dag erna: ontbijten en lunchen bij VL? Met het excuus dat ik tips moet geven voor de inrichting van zijn appartement. In de namiddag reünie met de mensen van op kookreis: tapas en wijn.

...
 
Eind oktober begin ik met een serieus (maar heel gezond) diëet. Dan ga ik vasten. Fysiek en mentaal.

Poehaaaaaaah.

12:31 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: drinken, eten, wijn, dieet, bourgondier, ramadam |  Facebook |

02-10-08

Tot straks

cloudsHappy birthday, vriendin.
Nee ik ga niet zingen, 't regent zo al genoeg.
En hoe is het daar bij jou? Zon of veel witte wolken?
Al wat bekend volk tegengekomen?
En hoe zit het met de mannen, is het aanbod daar beter?
Terug aan't werk of moet dat ginds niet?

Ja met mij alles goed. Inderdaad, nog steeds single, wat had je gedacht, lol.
Ik ben vorige maand nog eens in die foute keet geweest waar we ons amuseerden de week voor je vertrek.
Die foute vent waaraan je wijsmaakte dat ik graag rock & roll dans was er ook. Hij was het niet vergeten en gaf weer niet op.
Ja ja lach maar, je deed niets liever dan me pesten en grapjes uithalen. En dat mis ik.
 
Lieve vriendin, zot mens, straks kom ik even langs, voor je verjaardag.
Met bloemen.
Voor aan je graf.

11:15 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: verjaardag, bloemen, afscheid, vriendin, graf |  Facebook |

28-09-08

Afkicken

 

01-lemon-tree-backgroundTerug thuis. Een verslag? Moeilijk, zoveel beelden, geuren en smakenrazen nog door mijn hoofd.

Ik kan vertellen over de mooie natuur, de witte dorpen, de lange (berg)wandelingen en het uitputten van mijn (zo goed als niet bestaande) conditie en de spierpijn ten gevolge. De kookavonden, de knoflooksoep, de fietstocht door donkere tunnels. Ik kan ook vertellen over de leuke groep, Lemontree en zotte dansjes.

Maar wat jullie liever zullen lezen is dat ik elke avond met één man alleen eindigde en heel weinig sliep. Lachen, drinken, discussiëren, filosoferen en naar het einde van de week toe ook wel een kus en meer. Vakantiesfeer.

Gisterenavond en vandaag, afkicken. Afkicken van mensen rond me heen, warmte en aandacht.

Mijn Vedette vult de leegte. Maar toch, gemis.

20:17 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: vakantie, reis, lief, afkicken, gemis |  Facebook |

19-09-08

Van't grond

100_087916u30: er verschijnt een brede tandpastaglimlach op mijn gelaat. 
Sensodyne of Colgate, kiest u zelf maar.
Lang naar uitgekeken en hoognodig maar eindelijk zover: morgen ga ik van’t grond!

20:08 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vakantie, weg, vliegtuig, aftellen, van t grond |  Facebook |

17-09-08

Onverantwoorde nachttelevisie

marta stewartVannacht, 1u47, ik schiet verschrikt wakker door pijn aan mijn oor. Dit fragiele lichaamsdeel zat geplet tussen mijn hoofd en de afstandsbediening van de tv. Ik kijk op, wrijf over mijn gekrenkte gehoororgaan, plooi het terug in vorm en door middel van een ander zintuig merk ik dat de de tv nog opstaat. Ik zie Martha Stewart, de Amerikaanse perfectie, de non van het huishouden volgens wie een omelet kunnen bakken punt 16 is van de lijst met '30 dingen die iedereen moet kunnen'.
En wat verkondigt zij vanachter haar keukenschrijn? 
"I like my balls big" gevolgd door een ongelooflijk vettige grijns. 

U begrijpt dat ik daaropvolgend een een nachtmerrie had, over mannen met hele grote gehaktballen. Gehakt met dikke witte klompen vet. Brrrrrr.

Dergelijke nachttelevisie zou moeten verboden worden!
Leve de belspelletjes en lippenaflekkende geile trienen!

13:47 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: nachtmerrie, oor, balls, ballekes, martha stewart |  Facebook |

14-09-08

37

 

mug13 op mijn linkerbeen, 9 op mijn rechter. 3 op mijn éne hand, 1 op het andere. 4 op mijn edele achterwerk, 3 op mijn rug. 4 op mijn voeten waarvan één bovenop mijn dikke teen. 37 in totaal.
37 jeukende bobbels, de éne al wat groter dan de andere maar allemaal vreselijk irritant.

En nee ik slaap niet naakt naast een vijver en ik gebruik geen honing als body lotion. Wel steek ik elke avond twee anti-mug machientjes in het stopcontact. Spuit stinkende citroen-olie op doekjes en smeer me volledig in met muggenmelk. En toch.

Ik moet ongelooflijk lekker bloed hebben.

22:19 Gepost door Elle in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: muggen, citroen, jeuk, beten, muggenmelk |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende